Svētdienas, 3. jūlija, pēcpusdienā daudzviet Latvijā bija vērojams iespaidīgs pērkona negaiss, kas daudzus pārsteidza ne tikai ar spēcīgajām lietusgāzēm, bet arī ar krusas graudiem teju bumbiņas lielumā.

"Delfi Aculiecinieks" Ervīns iemūžinājis spēcīgās vēja brāzmas Gaujienā.

Brīdinām! Video dzirdama necenzēta leksika!


"Mēs bijām ceļā no atpūtas pie Salaiņa ezera. Tad sāka tuvoties negaiss, gribējām jau braukt prom, bet, pabraucot 100 metrus, bijām spiesti apstāties tādā vietā, kur nav koku," stāsta bilžu autors Oskars, kurš spēcīgo pērkona negaisu piedzīvojis Zvārtavas pagastā, Valkas novadā.

Jau ziņots, ka pērkona negaiss, kas 3. jūlija dienas pirmajā pusē plosījās Vidzemē, vairākām ēkām norāvis jumtu un izgāzis daudz koku, tādējādi sabojājot automašīnas un bloķējot ceļus, liecina iedzīvotāju un institūciju ziņotais.

Saņemta informācija, ka Valkas novada Zvārtavas pagastā vairākas ēkas atstātas bez jumta, bet krītoši koki apskādējuši automašīnas. Jumts esot norauts arī Mierkalnu tautas namam.

Vētra pamatīgi plosījās arī Apes novada Gaujienā, kur sagāzti daudzi koki.

Ja arī tu esi iemūžinājis iespaidīgo pērkona negaisu un lietusgāzes vai arī tā radītās sekas, dalies savās foto vai video reportāžās ar "Delfi Aculiecinieku".

Fotoattēlus un video kopā ar īsu aprakstu, kur nofilmēts pērkona negaiss vai tā radītās sekas, sūti savu reportāžu uz e - pasta adresi aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Negaiss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!