Foto: DELFI Aculiecinieks

Naktī no piektdienas uz sestdienu ceļa posmā Ranka - Jaunpiebalga kāds bedrēs bija sastādījis kokus, kā rezultātā, izvairoties no kokiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) automobilis saslīdējis un iebraucis grāvī, savā "Facebook" kontā informē VUGD.

Ugunsdzēsēji informē, ka pulksten 3.21 glābēji steidzās uz izsaukumu Smiltenē, kur kokapstrādes uzņēmumā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks – vairākās vietās 450 kvadrātmeru platībā dega skaidas.

Lai nodzēstu šo ugunsgrēku, tā dzēšanas darbos iesaistījās ugunsdzēsēji glābēji no Valmieras, Valkas, Smiltenes, Strenčiem un Jaunpiebalgas, atzīmē VUGD.

Pēc piecu stundu darba notikuma vietā, īsi pēc pulksten 8 VUGD Jaunpiebalgas posteņa ugunsdzēsēji glābēji devās uz savu posteni.

Tomēr šajā laikā apmēram trīs kilometrus pirms Jaunpiebalgas kāds bija izdomājis "aizlāpīt" uz ceļa esošās bedres, tajās sastādot nelielus kokus, vēsta VUGD.

Glābēji uzsver, ka šādi stādījumi jau tā grūti izbraucamo ceļa posmu padarīja vēl grūtāk izbraucamu. Cenšoties izvairīties no iekļūšanas "aizlāpītajās" bedrēs, ugunsdzēsēju automašīna noslīdēja no ceļa grāvī.

VUGD vērš iedzīvotāju uzmanību, ka, steidzoties uz ugunsgrēku dzēšanu vai glābšanas darbiem, ugunsdzēsējiem glābējiem ir ļoti svarīgi pēc iespējas ātrāk nokļūt līdz notikuma vietai, jo nereti tieši šīs lieki iztērētās minūtes, aizkavējoties kaut kur uz ceļa, ir no svara.

Par laimi, šajā gadījumā ugunsdzēsēji glābēji devās no ugunsgrēka, nevis steidzās uz to, norāda VUGD.

VUGD aicina iedzīvotājus padomāt par to, vai šāda uz ceļiem esošo bedru "aizlāpīšana" neapdraudēs autovadītājus un arī netraucēs glābējiem bez aizķeršanās palīdzēt nelaimē nokļuvušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!