Foto: DELFI Aculiecinieks
18. novembra - Latvijas Republikas neatkarības proklamēšnas dienu - ar lāpu gājieniem, parādēm, svecīšu nolikšanu un krāšņu uguņošanu svin visā Latvijas teritorijā.

"Delfi" aculiecinieki dalās pasākumu, kas veltīti Latvijas neatkarības proklamēšanas 94. gadadienai, izklāstos.

Ja arī tu esi piedalījies Latvijas 94. dzimšanas dienas svinībās, tad aicinām iesūtīt reportāžu un foto uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantot savu reģistrācijas kontu.


18. novembra svētku saiets pie pieminekļa 'Vienoti Latvijai' Rēzeknē


Foto: DELFI Aculiecinieks

Aleksandrs Tolopilo: "18. novembrī pulksten 16.30 Rēzeknē notika Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīts svētku saiets pie pieminekļa "Vienoti Latvijai". Tika veidota gaismas aleja, varēja vērot bruņinieku zobenu cīņas, skanēja svētku mūzika."

18. novembris Ventspilī


Foto: DELFI Aculiecinieks

afoto8: "Latvijas 94.gadadienai veltītie pasākumi aizsākās jau 16.novembrī Ventspils Jaunrades namā ar koncertu un lāpu gājienu pa pilsētas ielām."

"18.novembrī teātra namā "Jūras vārti" notika svētku koncerts. Pie 1. ģimnāzijas tika izveidots gaismas ceļš. Ventspils Romas katoļu baznīcā notika ekumēniskais dievkalpojums un aizlūgums Latvijai. Pilsētas Rātslaukumā iedzīvotājus un viesus uz sadziedāšanos aicināja vīru kopa "Vilki" un Ventspils apvienotais koris. Pie kultūras centra tika manīta grupa "Otra puse", kas gatavojās muzicēt svētku ballē."


18. novembris Jelgavā


Foto: DELFI Aculiecinieks

Boriss Zaezerskij: "94. Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienu svinēja arī Jelgavā, un pie pirmā Latvijas prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa iedzīvotāji nolika ziedus."

"Vēlāk vakarā hercoga Jēkaba laukumā skolnieki iededza svecītes un izveidoja gaismas kompozīciju "Latvija uguns zīmēs". Pēc tam uz Pasta salas notika svētku uguņošana. Vairāki tūkstoši pilsētas iedzīvotāju un viesu vēroja ugunis, kuras izgaismoja debesis virs Jāņa Čakstes bulvāra, Lielupes labo krastu un citas vietas."


18. novembris Liepājā


Foto: DELFI Aculiecinieks

iosh: "Liepāja ar svētku koncertu un uguņošanu svinēja Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas gadadienu. Daudzi liepājnieki un pilsētas viesi atsaucās aicinājumam uz svinību vietu – Kārļa Zāles laukumu – ierasties ar degošām svecītēm."

"Laiks bija vēss, un cilvēki gozējās pie ugunskuriem. Svētku pasākums ilga aptuveni stundu. Pēc uguņošanas daudzi cilvēki nemaz negribēja izklīst un gaidīja koncerta turpinājumu."


18. novembris Jūrmalā


Foto: DELFI Aculiecinieks

Menestreli: "Lai arī 18. novembrī Jūrmalā laikapstākļi nebija tie labākie – pūta stiprs vējš –, tas netraucēja svētku koncertam par godu Latvijas neatkarības 94. gadadienai."

"Kauguru centrā, Nometņu ielā, bija uzstādīta skatuve, uz kuras uzstājās Jūrmalas koris un grupa "Pērkons". Pasākums noslēdzās ar salūtu, kurš iepriecināja pilsētas iedzīvotājus."


18. novembra svētku salūts Rīgā


Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 94. gadadienas svētku svinības Rīgā noslēdza salūts.

Fotogrāfijas, kurās iemūžināti gaismas šāviņi Rīgas tumšajās debesīs, iesūtījis "Delfi" lietotājs Sindara.


Salūta par godu 18. novembrim fotogrāfijas iesūtījis arī Dmitrijs.


Svētku salūta video iesūtījis Jura.

18. novembra lāpu gājiens Rīgā


Foto: DELFI Aculiecinieks

Emarcis: "18. novembrī Rīgā jau desmito gadu notika lāpu gājiens. Ar katru gadu gājienā pulcējās arvien vairāk Latvijas patriotu. Gājiena dalībnieki savā starpā jautri čaloja un dziedāja dziesmas."

18. novembris Priekulē


Foto: DELFI Aculiecinieks

Egita: "18. novembri svinēja arī Priekulē. Iedzīvotāji devās lāpu gājienā, bet pasākumu noslēdza ar salūtu."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!