Pagājušajās brīvdienās Arēnā Rīga un citās pilsētas vietās notika 'Cerības festivāla 2010' pasākumi. Kā uzsver pasākuma organizētāji, tas ir Latvijā pēdējos gados pats ievērojamākais evanģēlizācijas pasākums. Oficiālajā paziņojumā teikts, ka trīs dienu laikā to apmeklējuši 38 tūkstoši cilvēku.

Foto galerija

Vairāk kā 17 000 cilvēku atbrauca 420 autobusos no pilsētām un ciemiem, kas atrodas ārpus Rīgas, nobraucot kopā 130 000 kilometru pa Latvijas ceļiem. Uz festivālu ieradās arī viesi no Lietuvas un Igaunijas.

Šis ļoti īpašais notikums tika kopīgiem spēkiem 560 draudžu un ap 4000 brīvprātīgo organizēts, sadarbojoties ar Billija Grehema evaņģēlisko asociāciju.

Cerības festivāla mērķis bija pēc iespējas lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju – neatkarīgi no vecuma, tautības, sociālā statusa, ticības vai politiskās pārliecības – šajā globālās krīzes laikā līdzdalīt uz vēsturiska kristīgo vērtību pamata balstītu vēsti par cerību.

Festivālā tika spēlēta gan latviešu, gan ārvalstu mūsdienu un mūzika, ko izpildīja gan Latvijā, gan pasaulē labi pazīstami mūziķi. Īpašo viesu sarakstā ietilpa Dove un un Gammy balvas ieguvušais mākslinieks Maikls V. Smits, izcilais džeza pianists Hantlijs Brauns, ģitāras virtuozs Deniss Agadžanjans un Latvijā iemīļoti mūziķi - Ingus Pētersons, Artis Gāga, Ieva Akurātere un daudzi citi. Arēnas Rīga zāle vēl nekad nebija pieredzējusi tik lielu draudžu apvienoto kori 800 cilvēku sastāvā. Piedalījās arī Rīgas Doma zēnu koris un daudžu simfoniskais orķestris. Bet Džons un Anna Barbūri bija īpaši gatavojušies priekšnesumam Rīgā, dziesmu „Mana Cerība“ viņi izpildīja latviešu valodā.

Tā kā pirmajā festivāla vakarā viesu bija vairāk, kā Arēnas Rīga zāle varēja uzņemt, telpas sēdvietu skaits tika palielināts. 'Aculiecinieka' reportieris Grigorijs piebilst, ka gribētāju apmeklēt šo pasākumu ir bijsi tik daudz, ka pamatīgs ļaužu pūlis koncertu ir klausījies stāvot aiz durvīm.

Pasākuma īpašais viesis bija Franklins Grehems, kas ir pasaulē pazīstams evaņģēlists, Billija Grehema evaņģēliskās asociācijas prezidents un starptautiskās labdarības organizācijas Samaritan’s Purse izpilddirektors.

Aculiecinieka Grigorija iesūtītā foto reportāža -

Foto galerija

Ja arī jums ir aktuāli un saistoši foto, video materiāli vai arī jums ir viedoklis par sabiedrībā aktuāliem notikumiem, rakstiet 'DELFI Aculieciniekam' un sūtiet aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot satura iesūtīšanas formu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!