Foto: Publicitātes foto
Kā jau mūsdienās mēdz teikt, mani uzrunāja 23. novembra televīzijas raidījums "100 grami kultūras. Nacionālie dārgumi".

Iepriekšējās nedēļa Latvijas Televīzijā pagāja Lilitas Ozoliņas jubilejas zīmē.

Pirmdienā "100 grami kultūras. Kino klubs" raidījums bija par filmu "Kad lietus un vēji sitas logā", kurā jubilāre saņēma savu pirmo kino lomu. Todien televīzija demonstrēja pašu filmu. Piektdien sadaļā "Nacionālie dārgumi" bija saruna ar aktrisi.

Vispār priecē, kad mūsu televīzija šādi pamatīgi atzīmē vai atceras nozīmīgus Latvijas kultūras cilvēkus. Attiecībā uz Lilitu Ozoliņu ir īpašs prieks, jo viņa ir man tuva aktrise. Lai gan raidījumam "100 grami kultūras", protams, ir vairāki trūkumi, par kuriem ne reizi vien cilvēki un cilvēki ir runājuši - rakstījuši gan speciālisti, gan parastie skatītāji - tajā skaitā interneta komentāros. Manuprāt, viens no trūkumiem ir raidījuma vadītāji.

Visu cieņu gan Jundzem, gan Želvei kā savas jomas profesionāļiem, taču raidījumu vadītāji ir mūsu televīzijas vispārējā problēma. Reti kurš pat ilggadīgais televīzijas profesionālis ir bijis ideāls. Taču pati raidījuma ideja, īpaši jau sadaļa "Nacionālie dārgumi" ir vērtība pati par sevi, jo šajā sadaļā tiek runāts par personībām un parādībām mūsu kultūrā, kas tiešām ir vērtības. Man var neinteresēt kāda no tām, taču ne par vienu no tēmām, kas šajā raidījumā ir apskatīta, nevaru teikt, ka tas būtu nepamatoti bijis iekļauts nacionālo dārgumu listē.

Attiecībā uz raidījumu par Lilitu Ozoliņu. Bija patīkami atkal paklausīties viņas interesantajos spriedumos un pārdomās. Arī aktrises lomas, kuras tika izceltas raidījumā, manuprāt, patiešām bija viņas aktrises veikumu lieliski raksturojošas. Taču ne mazāk iepriecināja arī uzaicinātā jaunā aktrise, Lilitas Ozoliņas partnere jubilejas izrādē. Godīgi sakot reti, kad nākas dzirdēt, tik sakarīgus tekstus no šodienas jaunajiem aktieriem.

Mūsdienās tas ir retums, kad cilvēkam ir ko teikt, un viņš to spēj noformulēt savu domu. Manuprāt, godam atzīmēta lieliskās aktrises jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!