Foto: DELFI Aculiecinieks
"Somijā privātā sektorā plaši pielieto piekabes. Gan vieglajām, gan firmu mikroautobusiem. Somijā pakalpojumi ir dārgs prieks. Attīstīti mazie un vidējie uzņēmumi. Arī lielais privātmāju skaits novedis pie liela automašīnu piekabju pieprasījuma. Ar piekabēm ērti, piemēram, nogādāt metāllūžņus savākašanas punktos, kā arī zarus un krūmus uz speciālu vietu pilsētas nomalē," stāstu par "somu piekabju māniju" iesāk Leons Stiprais.

''Piekabes ir divriteņiem, vieglajām mašīnām, kvadratcikliem un mikroautobusiem. Plaši piekabes izmanto arī militāristi.

Piekabju būdiņas tiek transportētas uz tirgus laukumu un piemērotas kafijas un bulciņu pārdošanai. Sezonas laikā blakus tām izvieto krēslus, galdiņus un pat lielas teltis ēdājiem.

Piekabes ir arī puķu pārdevējiem un maizniekiem.

Aī mākslinieki uzstājas uz piekabēm, kas pārveidotas par skatuvēm. Šis mašīnu turpinājums ir uz diviem, četriem un pat uz sešiem riteņiem. Ērtais piekabes jumts ļauj, jebkurā gada laikā pārvadāt mājas mēbeles, pārbraucot uz citu dzīvokli. Divu riteņu piekabe ar jumtu šeit maksā apmērām 1300 eiro.

Tā ir prece uz visu mūžu,'' rezumē Leons Stiprais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!