Jau nedēļām ilgi "izrakumi" Rīgas centrā, 11. novembra krastmalā, rada sastrēgumus, novērojis kāds portāla "Delfi" lasītājs. Tikmēr Rīgas domē (RD) skaidro, ka būvdarbi varētu ilgt līdz martam.

"Jau kādu trešo mēnesi 11. novembra krastmalā turpinās "izrakumi". Viena josla slēgta jau no Dzelzceļa tilta, kā arī pārnesta apgriešanās vieta un pretējā virziena plūsmas apgriešanās vietai noņemts luksofors. Katru dienu šajā vietā, sēžot sastrēgumos, pavadu par 20 minūtēm laika vairāk nekā līdz šim, un vairāku mēnešu laikā šīs kļūst par desmitiem stundu!" ar situācijas raksturojumu dalās lasītājs.

"Dzeltenās pagaidu joslu marķējuma joslas jau sen izdzisušas, bet neuzmanīgākie (vai nekaunīgākie) vadītāji turpina apgriezties, izmantojot apgriešanās vietu, kas ir paredzēta pretējā virziena plūsmai! Rezultātā izbraukšana cauri šai vietai jebkurā virzienā katru dienu ir mazliet ekstrēma, izvairoties no tiem, kas brauc "pa vecam" pāri visām joslām vai vispār iebrauc pretējā virziena plūsmā," turpina aculiecinieks. "Interesantākais, ka, braucot šajā vietā, retu reizi var manīt kādu strādnieku. Ārzemēs šādas intensitātes ielas tiek labotas pat naktīs. Milzīgs caurums pilsētas centrā jau trešo mēnesi, kurš, acīmredzot, nav prioritāte Rīgas satiksmes plūsmas uzlabošanai!"

Kā portālam "Delfi" pastāstīja RD pārstāvis Viktors Smirnovs, tad remontdarbus 11. novembra krastmalā darbus neveic un neorganizē pašvaldība.

"Ierakumu" vietā privāts uzņēmums veic kanalizācijas ierīkošanu, kas nepieciešams jaunas viesnīcas būvniecībai.

"Uzņēmums saņēmis visas atļaujas, satiksmes organizācija būvdarbu laikā ir saskaņota ar domes Satiksmes departamentu, kurš seko normatīvu ievērošanai, tostarp regulāri atgādina par dzelteno pagaidu līniju atjaunošanas nepieciešamību," skaidroja Smirnovs.

Lai gan būvdarbus bija plānots pabeigt līdz pagājušā gada beigām, rakšanas laikā tika atklāti vēsturiski Rīgas nocietinājuma mūra fragmenti, kurus nācās iekonservēt. Tas iekavējis darbu pabeigšanas termiņu.

Satiksmes ierobežojumi šajā vietā varētu saglabāties līdz martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!