Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" lasītāja Tatjana lūdz pievērst uzmanību bēdīgam ceļa stāvoklim pie dzīvokļu mājām Valdeķu ielā Ziepniekkalnā un sakārtot to.

Lasītāja stāsta, ka teritorija piederot privātpersonai, nevis Rīgas domei. Lasītāja piedāvā risinājumu: "Kā bija bedres, tā arī palika. Aka, kas atradās pa vidu, joprojām stāv. Vai tiešām īpašniekus nevar piespiest sakārtot vietu, bet atteikuma gadījumā atsavināt īpašumu vai veikt remontu un izmaksas piedzīt no īpašniekiem?"

"Apkārtnē ir daudz jaunu māmiņu ar ratiņiem un bērniem. Kur viņiem lēkt pa tādām bedrēm! Lūdzu atrisināt šo jautājumu," saka Tatjana.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Krūkle: "Saskaņā ar mikrorajonu iekškvartālu ceļu remontdarbu programmu, pašvaldība remontē koplietošanas piebraucamos ceļus, kuri ir caurbraucami un kā prioritāte ir koplietošanas ceļi vairākām mājām.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija informē, ka, Rīgas domes iekšpagalmu sakārtošanas programmas ietvaros, ielu un ietvju seguma remonta darbi pie dzīvojamajām mājām Valdeķu ielā jau gandrīz pabeigti, savukārt Aculiecinieka norādītā teritorija ir privātīpašums, kas pieder SIA "J. Čakstes galerija".

Fotogrāfijās redzamā informācija gan ir novecojusi, jo pagājušās nedēļas beigās īpašnieks teritoriju izlīdzināja ar šķembu maisījumu.

Savukārt Rīgas pilsētas būvvalde informē, ka 09.07.2012. gadā īpašniekam izdots arhitektūras plānošanas uzdevums projektēšanai ar mērķi izveidot daudzfunkcionālu galeriju starp Valdeķu 58 B, 54 korpusiem 4 un 10. Iespējams, pēc kāda laika šajā vietā redzēsim būvlaukumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!