Foto: DELFI Aculiecinieks

"Tas gan bija 26.janvārī, gāju uz skolu pēc bērna, un priekšā man pavērās šāds skats. Protams, pāris dienās viss tika novērsts, bet tagad paveras šāda jauna aina. Ar mašīnu braucot, pat nezinu, pa kuru pusi braukt. Varbūt kāds kādreiz sataisīs, lai šāds tramplīns vairs nebūtu?" raksta Dace.

Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta speciālisti veica apsekošanu Jūrmalas gatvē. Janvāra beigās uzņēmumam "Rīgas ūdens" plīsa pazemes inženierkomunikācijas, kā rezultātā applūda brauktuve, portālu "Delfi" informē RD.

"Pēc pazemes komunikāciju avārijas darbiem tika veikta brauktuves seguma atjaunošana, taču, ņemot vērā, ka remontdarbi notika neatbilstošos laika apstākļus, pēc darbu pabeigšanas jāveic atkārtota ielas seguma atjaunošana līdz 15.maijam. Segums jāatjauno uzņēmējam par saviem finanšu līdzekļiem. Rīgas transporta būvju aizsardzības saistošie noteikumi nosaka, ka, ja pēc seguma atjaunošanas tas deformējas, inženierkomunikācijas pārvaldītājam vai tā pilnvarotajai būvorganizācijai nekavējoties jānodrošina atkārtota ielas seguma atjaunošana. Šāda veida atkārtošana notiek garantijas laika ietvaros, no diviem līdz trijiem gadiem.

Tāpat vēlamies norādīt, ka no nākamās nedēļas uzsāksies plānveida ielu tīrīšana no ziemas netīrumiem – smiltīm, dubļiem. Paralēli ielu uzturētāji nepārtraukti veic avārijas bedru remontdarbus ar aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģijām. Līdz ko iestāsies stabili laika apstākļi un vidējā gaisa temperatūra būs +7 grādi, uzsāksies plānveida bedru remontdarbi visā Rīgā. Janvārī un februārī ielu uzturētāji novērsuši un salabojuši avārijas bedres gandrīz 5000 kvadrātmetru platībā."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!