Foto: Shutterstock
Kad Svetlana interneta portālā iepazīto vīrieti pēc vairākām tikšanās reizēm uzaicināja savā dzīvoklī iedzert tēju, kavalieris piepeši mainījās. Inteliģentais, patīkamais sarunu biedrs izteica nepiedienīgas piezīmes, sāka uzmākties un atteicās pamest dzīvokli. Sieviete palīdzību lūdza draugiem, jo nebija pārliecināta, vai šādās situācijās var saukt policiju.

"Man ir ārkārtīgi neērti, ka esmu nonākusi tik lielā kaunā, tomēr nolēmu atrast sev dzīves biedru. Par iepazīšanās portāliem biju dzirdējusi daudz slikta. Taču nodomāju –, bet, ja nu kūtsmēslu kaudzē izdodas atrast dimanta gabalu," savu pieredzes stāstu ar interneta iepazīšanās portāliem sāk Svetlana.

Sieviete reģistrējās iepazīšanās portālā, saņēma simtiem vēstuļu. Kopumā aizgāja uz kādiem 30 randiņiem. Ar diviem vīriešiem sāka tikties. Viens no viņiem radīja patīkamu iespaidu – bija patīkami sarunāties, abi devās pastaigā uz Jūrmalu, aizgāja uz teātri. Svetlana uzzināja, kur vīrietis strādā un viņš viņai parādīja arī savus dokumentus. "Jauks, inteliģents vīrietis," portālā iepazīto vīrieti raksturo Svetlana.

Pēc vienas no pastaigām Svetlana vīrieti uzaicināja uz tasīti tējas. Sākotnēji abi sarunājušies, bet piepeši vīrietis sācis izteikt nepiedienīgas piezīmes, kā, piemēram, "laiks pāriet uz horizontālu stāvokli", "tev patīk spēlēt flautu?", kā arī klāstījis vulgāras anekdotes.

"Inteliģentais cilvēks kaut kur pazuda, bija palicis vien norūpējies un neķītrs bijušais cietumnieks," notikušo atminas Svetlana un atzīstas, ka tobrīd ārkārtīgi izbijusies. Svetlana mēģinājusi vīrieti aicināt doties prom, sakot, ka ir jau vēls. Tomēr viņš tikai turpinājis laiski sēdēt krēslā un smīkņāt, ka nekur neiešot, turklāt mēģinājis satvert sievieti aiz pēcpuses.

"Par laimi, netālu dzīvo draudzene. Uzrakstīju viņai īsziņu, lai kopā ar vīru nekavējoties ienāk un paķer līdzi riteņu atslēgu – man dzīvoklī neadekvāts vīrietis," situācijas risinājumu apraksta Svetlana.

Draudzene ieradusies ātri. Viesis tad atkal uzreiz kļuvis pieklājīgs un dzīvokli pametis.

Pēc notikušā Svetlanai gan radies jautājums, ko viņa būtu iesākusi bez draudzenes? "Pasakiet, lūdzu, vai sievietei šādā situācijā ir tiesības izsaukt pašvaldības policiju, lai pa durvīm izvadītu nekaunīgu viesi? Vai arī šādas situācijas ir privāta, ģimenes darīšana un policija šādos izsaukumos nedodas?" vaicā lasītāja.

Rīgas pašvaldības policijā portālam "rus.delfi.lv" skaidro, ka gadījumos, kad viesis, vai tas būtu piederīgais, radinieks vai vienkārši paziņa, nevēlas pamest māju, cilvēkam ir tiesības zvanīt policijai.

"Konkrētajā gadījumā lasītājai bija ne vien tiesības saukt policiju, bet šāda rīcība no viņas puses būtu bijusi vispareizākā," norāda Rīgas pašvaldības policija pārstāvis Toms Sadovskis.

Gadījumiem, kad cilvēkam nav iespējas piezvanīt, policija radījusi mobilo lietotni, caur kuru informāciju var nodot rakstiskā veidā. Tāpat arī īsus ziņojumus var nosūtīt uz vienoto tālruņa numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!