Foto: DELFI Aculiecinieks
Kad janvārī pie Sv.Pētera baznīcas mūsu žēlsirdīgie līdzpilsoņi uzslēja mājiņas klaiņojošajiem Rīgas kaķiem, uzradās jautājums: Vai tiešām kaķiem vajadzīgas tās mājiņas, ja ir drošas un pārbaudītas mītnes vietas?

Saprotu, rūpes par mūsu mazajiem brāļiem ir lieliska lieta, tikai nav skaidrs jautājums, vai šo kaķu "putnubūru" ierīkošana ļaužu pilnajā Vecrīgā atbilst veselajam saprātam.


Trīs mēnešu laikā vairākkārt esmu gājis garām šai vietai un konstatēju, ka ne reizi (!) mājiņā neesmu redzējis kaķi. Acīmredzot idejas autori rēķinājās, ka kaķiem būs bezgalīgs prieks par jaunajiem dzīvokļiem un tie metīsies ieņemt numurus. Bet nekā. Turklāt apkārtnes pagalmos ir pilns ar kaķiem un tos var redzēt visās iespējamās vietās, tikai ne mājiņās.

Personīgi es esmu novērojis, ka kaķi pat neievēro viņiem piedāvāto komfortu un ielien ierastajos pagrabos, kas atrodas metra attālumā no "putnubūrīša". 21.martā viens no kaķiem labpatikā atpūtās vecas ventilācijas šahtas lūkā, kas atrodas 10 metru attālumā no mājiņas.

Interesanti, vai reiz sagaidīsim to brīdi, kad kāds kaķis tomēr uzdrošināsies apmesties jaunajā mītnē? Jeb šī būs kārtējā reize, kad ir izmesta nauda, mēģinot apmierināt mūsu priekšstatu par cilvēku kā dabas kroni, kas labāk par pašiem dzīvniekiem izprot viņu vajadzības?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!