Foto: DELFI Aculiecinieks
"Pirms nedēļas nosūtīju Rīgas domei (RD) un plašsaziņas līdzekļiem informāciju un jautājumu par pārkāpumiem Vecmīlgrāvis-Vecāķi veloceliņā celtniecības procesā, galvenokārt par lielas asu stiklu kaudzes iebūvi uzbērumā," raksta Līga.

"Atbildi no RD tā arī neesmu saņēmusi, bet, pateicoties plašsaziņas līdzekļiem, mēs esam guvuši Rīgas domes Satiksmes departamenta (RSDS) standarta atbildes, kurā mēs uzzinājām, ka būvdarbi ir uzsākti novēloti, jo būvatļaujai ir labpaticies ienākties novēloti, stikli (acīmredzami identificēti) esot bijuši uz trases un "nostumti" malā, jo tas tā ir gluži normāli, un viss tiks kaut kad savākts. Īsāk sakot – viss tiek kontrolēts un ir pareizi.

Visu nedēļu, braukājot garām, vēroju, kā attīstās darbi. Par spīti nemitīgam slapjdraņķim un zemajām temperatūrām, veloceliņš tika noasfaltēts. Bet, ja reiz mums saka, ka tā viss ir labi un pareizi, tad droši vien tā arī ir.

Ar stiklu kaudzi un atkritumiem gan tik raiti neiet. Veloceliņa uzbēruma slīpne tika ļoti jauki noplanēta ar apmēram desmit centimetrus biezu smilšu kārtu, kurai pa virsu tiek bērta melnzeme.

Tas notika kopā ar visām jaunajām un vecajām pudelēm un visu citu, kas nu tur atrodams. Arī pieminētā stiklu kaudze, par spīti RDSD optimismam, ļoti jauki un glīti tika pārvilkta ar plāno smilšu slāni, melnzemes darbi piektdien beidzās īsi pirms stiklu kaudzes, lai pirmdien stikli tiktu uz pieņemšanas laiku nobēdzināti ar zālītes slāni.

Riepas gan pazuda. Atgādinu, ka tracis nav par sasistu pudeli vai ko tamlīdzīgu, zālājā tiek ierušināti biezi, asi un lieli logu vai siltumnīcu stikli. Katrs velosipēdists, kam būs lemts uz uzbēruma pakrist, neizbēgami tiks smagi sagraizīts pret lieliem lausku asmeņiem, kas tur noskalošanās un sala iedarbībā sprauksies starp zāli. Lai gan tagad redzams no kaudzes vairs ir maz, ierakts tur ir daudz.

Nav nekāda pamata ticēt, ka RDSD cilvēki kontrolē savu darbu, gan tāpēc, ka notikumi runā par pretējo, gan tāpēc, ka to sniegtā atbilde ir nepatiesa un sabiedrību maldinoša.

Pašvaldības interneta lapā ir atrodama iepirkuma dokumentācija, un tur ir arī šī iepirkuma līgums, kura 4.3.3. punkts nosaka, ka būvuzņēmēja pienākums ir visā darbu veikšanas laikā uzturēt objektā tīrību. Nekas tur nav minēts par stiklu "pastumšanu" un ierakšanu veloceliņa zālienā. Tieši tāpat līguma 4.1.-4.2. punkti nosaka pienākumu uzņēmējam patstāvīgi iegūt būvatļauju tā, lai tas var veikt būvdarbus termiņā.

Lūdzu RD sniegt atbildi, vai un kā pēc būtības tiks risināts jautājums par veloceliņā ieraktiem atkritumiem. Lūdzu sniegt atbildi, vai būvuzņēmējam tiks piemērots līguma 9.1. punktā norādītais līgumsods, saistībā ar darbu termiņa nokavēšanu.

Paldies par izrādīto ieinteresētību. Apraktā stiklu kaudze ir apmēram 40 metrus uz jūras pusi no vietas, kur celiņš piekļaujas Vecāķu prospektam.

Es esmu Vecmīlgrāvja iedzīvotāja, kurai jānoskatās, ar kādu nevīžību tiek īstenots šis gadiem solītais projekts.

Fotogrāfijās redzamas apraktā stikla kaudze."

"Delfi" lasītāja Līga jau iepriekš rakstīja par veloceliņa nedienām.

Galerijā redzamas aculiecinieces iepriekš sūtītās fotogrāfijas. Fotogrāfijās var redzēt veloceliņa sastāvdaļas – atkritumus.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!