Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmā skolas diena, vismaz Rīgas 72. vidusskolā, šogad ir lielāka svētku diena nekā citus gadus.

Ar Rīgas domes finansiālu atbalstu renovēta ēka, pilnībā atjaunota skolas ēdnīca, virtuve, daļēji sakārtota skolas teritorija un apkārtne. Novērtēt paveikto bija ieradušies gan Rīgas mērs Nils Ušakovs, gan vicemērs Andris Ameriks, gan atbildīgie būvnieki un citas augstas amatpersonas.

Svinīgais pasākums noritēja divās valodās. Lai gan oficiālās uzrunas tomēr izskanēja tikai krieviski. Pēc oficiālās pasākuma daļas, kad Rīgas "galvas" ieveda pirmklasniekus viņu jaunajās klasēs, vecāki un Ķengaraga iedzīvotāji sapulcējās skolas aktu zālē uz sarunu ar mēru. Kā izteicās skolas direktors - "Izmantojiet iespēju, jo kad vēl jūs redzēsies dzīvu Nilu Ušakovu!". Daudz labu pateicības vārdu saņēma no iedzīvotājiem Rīgas domes administrācija par paveikto pilsētas labiekārtošanā, par iespēju skolēniem sabiedrisko transportu izmantot bez maksas un daudz ko citu.

No šā gada 1.septembra Rīgā ir slēgtas vairākas skolas. Kas notiks ar šīm ēkām? - To vēlējās zināt sanākušie. Nils Ušakovs mierināja, ka ēkas netiks pamestas, bet gan tajās iekārtos jaunatnes centrus, attīstībai un sportam. Kā šīs ieceres tiks realizētas - rādīs laiks.

Noslēgumā ciemiņi devās uz jauno skolas ēdināšanas kompleksu. Izstaigājušu virtuvi, Ušakovs devās prom, bet Ameriks kopā ar kolēģiem ieturēja sātīgas pusdienas skolas ēdnīcā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!