13:30 pie RD ēkas sapulcējās vairāki desmiti vecāku, kas protestēja pret, viņuprāt, netaisnīgu situāciju: vecāki, kuru bērniņš iet Domes apmaksātā bērnudārzā, atrodas priviliģētākā stāvoklī, nekā to, kas uzturas ar mazuli mājās un saņem valsts pabalstu. Pikets ilga kādu pusstundu. Tam beidzoties, vecāki steidzās uz RD sēžu zāli, kur šodien tika izskatīti bērnu diskriminācijas jautājumi. Vairāk - aculiecinieka Grigorija fotoreportāžā.

Foto galerija

Bet, lūk, ko mums raksta piketa dalībniece Zane:

"Šodien pie RD tika aicināti pulcēties to bērnu vecāki, kuri netiek nodrošināti ar vietām pašvaldības dārziņos, lai izteiktu savu protestu RD plāniem par vietu iepirkšanu privātajos dārziņos. Mani kā vecāku, kura 3 bērniem arī nav atradusies vieta pašvaldības b/d ļoti uztrauc šis jautājums. Es biju aizgājusi, lai atbalstītu vecāku centienus panākt vienlīdzīgu attieksmi pret visiem Rīgā dzīvojošajiem bērniem, nevis kā šodien tas ir - vieniem visu, citiem nekā un ja gribi bērnam b/d maksā bargu naudu.

Liels bija man sašutums, kad sapratu, ka šis bija nevis vecāku protesta mītiņš, bet gan RD opozīcijas smalki izplānots publicitātes pasākums! Mani kā vecāku aizskar fakts, ka ar mums tik ciniski manipulē! Pie tam mediju gaismās savas spalvas spodrināja visi iespējamie RD opozīcijas spīdekļi - B.Brigmane, O.Pulks u.c., taču man - jums dārgie opozicionāri ir tikai viens jautājums: ja jau reiz Jūs tik ļoti uztrauc b/d jautājums un Jūs vēlaties vienlīdzīgu attieksmi pret visiem - kāpēc Jūs neiedarbiniet Jūsu rokās esošās sviras. Jūs RD opozīcija esat Pozīcijā un valdošajā elitē gan Saeimā gan Ministru kabinetā. B/d nepietiekamības jautājums aktuāls ir visā valstī, vienkārši Rīga ir lielākā un šeit tas ir visizteiktāk. Jums, godātā opozīcija ir iespēja mainīt valsts likumdošanu un MK normatīvus, kuru dēļ tiek bremzēta principa "nauda seko bērnam" ieviešana realitātē ! Kāpēc Jūs tiešām neveicat bērnu vecākiem vitāli tik svarīgo lēmumu pieņemšanu, bet gan nodarbojaties ar populismu? Ziniet, kāda ir Jūsu noklusētā atbilde - tāpēc, ka tie nebūtu populāri lēmumi, bet šeit RD opozīcijā Jūs sevi varat parādīt kā tautas aizstāvji - un galvenais, ka nekas jau pašiem reāli nav jādara. Tā ir divkosīga rīcība!"

Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!