"Šodien bijām pastaigāties gar jūru Mangaļsalā pie Rīgas, un uzgājām liedagā izskalotu milzīgu daudzumu beigtu zivju," raksta aculiecinieks Edgars.

"Tās izskatās pēc reņģēm vai salakām. Pārsteidzoši, ka pat kaijas šķita zivis pārēdušās, jo tām nebija par zivīm nekādas intereses.

Paejot tālāk uz mola pusi, seklumā, metrus 10 no krasta, pamanīju arī roņa ķermeni. Piebridu klāt, un cik varēja saprast, arī ronis bija beigts. Mūsu versija - ronis ir ticis zvejnieku tīklos, taču "izplēsies" no tiem, un izveidojis caurumu, pa kuru arī zivis tikušas laukā, nav tikai skaidrs, kāpēc zivis ir beigtas.

Iespējams, ka ronis tīklos sevi savainojis, un tāpēc arī gājis bojā."

Savukār video, ko atsūtījis Igo, fiksēts, kā liels skaits zivju izskalotas Daugavgrīvas pludmalē.

Valsts vides dienests (VVD) portālu "Delfi" informē, ka par Rīgas Jūras līča krastā Ziemļu mola rajonā izskalotajām zivīm informāciju no aculieciniekiem saņēma jau maija brīvdienās un nekavējoties uzsāka negadījuma izmeklēšanu. Šobrīd uzsākta administratīvā lietvedība.

Apsekojot notikuma vietu, VVD Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes inspektori secināja - jūras krastā apmēram trīs kilometru garumā izskalotas reņģes. Aptuvenā bojā gājušo zivju masa ir trīs līdz piecas tonnas.

Reņģes bojā gājušas zvejas rīku tehnisku problēmu dēļ - vētra jūrā sapinusi zvejnieku stāvvadus, savukārt pēc tam zvejnieki beigtās zivis izmetuši jūrā. Par notikušo VVD vērsušies paši zvejnieki.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Krūkle informēj, ka šobrīd Rīgas pašvaldība organizē pludmales sakopšanu. Savākšanas izdevumi vēlāk tiks piedzīti no personām, kuras ir atbildīgas par notikušo.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti restorāna apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!