"Uz Zemitāna tilta šodien labo asfaltu! Baigie gudrinieki - ber asfaltu dziļās peļķēs, noteikt ilgi kalpos!", raksta kāds "Delfi" lasītājs.

Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) pārstāve Una Ahuna-Ozola skaidro, ka speciālisti veica uzņēmēja, kas īstenoja šos remontdarbus, procesa video fiksācijas pārbaudi.

Video fiksācijā ir redzams, ka pirms aukstā asfaltbetona ieklāšanas bedrēs, tiek veikta ūdens izslaucīšana no bedres, norāda Ahuna-Ozola.

"Apgalvojums, ka ka "Uz Zemitāna tilta šodien labo asfaltu! Baigie gudrinieki - ber asfaltu dziļās peļķēs, noteikt ilgi kalpos!", neatbilst patiesībai," uzsver RSDS pārstāve.

Satiksmes departaments atgādina, ka šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek pielietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums, skaidro Ahuna-Ozola. Viņa norāda, ka, lai veiktu kvalitatīvu bedru remontu, nepieciešama gaisa temperatūra, kas nav zemāka par + 5 grādiem, līdz ar to ziemas periodā nekavējoties tiek remontētas tās bedres, kas apdraud satiksmes drošību, prioritāri maģistrālajās ielās un uz tiltiem.

Ziemā uzturētājiem ielās un uz tiltiem galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus būs iespējams salabot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem, norāda Ahuna-Ozola.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!