Portāla "Delfi" lasītājs Vladislavs 30. augustā novēroja, kā uzņēmums "Sadales tīkls" Rīgā, Stabu ielā uzlauž nesen atjaunoto segumu. Rīgas domes Satiksmes departamentā norāda, ka "Sadales tīkls" darbus Stabu ielā nebija saskaņojis.

Portāls "Delfi", sazinoties ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, noskaidroja, ka "Sadales tīkls" Stabu ielā bruģi uzlauzis patvaļīgi un elektrotīkla remontdarbi īstenoti patvaļīgi.

"Sadales tīkls" par saviem līdzekļiem veiks seguma labošanu un pārbruģēšanu, pauda Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

AS "Sadales tīkls" portālu "Delfi" informēja, ka trešdien, 30. augustā, Rīgā, Stabu ielā novērsts zemsprieguma 0,23 kilovoltu kabeļu līnijas bojājums. Konkrētā līnija nodrošinājusi elektroapgādi klientiem Avotu ielas apkaimē, tostarp Rīgas Avotu pamatskolā, norādīja uzņēmumā.

"Kabeļu līnijas bojājumu novēršana bija jāveic operatīvi, lai neradītu elektroapgādes traucējumus klientiem 1. septembrī, kā arī, lai jaunajā mācību gadā Rīgas Avotu pamatskolai nodrošinātu nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas piegādi," skaidroja uzņēmuma pārstāve Tatjana Smirnova.

Kabeļu līnijas remontu Stabu ielā veicis AS "Sadales tīkls" sadarbības partneris SIA "RECK". Uzņēmuma pārstāve Smirnova sacīja, ka darbs norisinājās uz gājēju ietves un, lai piekļūtu kabeļu līnijai, noņemts bruģis 2,5 kvadrātmetru platībā. Bruģis atpakaļ uzstādīts ceturtdien, 31. augustā, pauda Smirnova.

Uzņēmumā arī akcentē, ka gadījumos, kad elektrotīkla bojājums jānovērš operatīvi, proti, lai bojājums neradītu elektroapgādes traucējumus pamatskolai mācību gada sākumā, darbu saskaņošana ar Rīgas domes Satiksmes departamentu nav jāveic. Savukārt informācija par veiktajiem darbiem tiekot sniegta bojājuma novēršanas laikā vai īsi pirms bojājuma novēršanas pabeigšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!