Rīgā, Skolas ielā, remontdarbu dēļ radusies bīstama situācija. Lai apbrauktu uz ielas notiekošos remontdarbus, šoferi spiesti spēkratus vadīt pa riteņbraucēju ceļu, tādējādi apdraudot gan sevi, gan velobraucējus, kā arī kājāmgājējus.

Kāds aculiecinieks videosižetā fiksējis, kā Skolas un Lāčplēša ielas krustojumā automobilis apbrauc nobloķēto ceļa vietu, taranējot divus velosipēdistus. Savukārt riteņbraucēji spiesti strauji turpināt kustību pa trotuāru un teju nogāž kājāmgājējus.

"Drošas braukšanas skolas" pasniedzējs Māris Krauze devies uz vietu Skolas ielā, lai pats personīgi iepazītos ar to notikušo. Secinājis, ka konkrētajā ceļaposmā būtu jāaizliedz transportlīdzekļu satiksme ar ceļazīmi "Braukt aizliegts", lai neveidotos avārijas situācija. Tomēr tas nav darīts. "Nekādas zīmes tur nav, tāpēc automobiļi var braukt un apdraud gan velosipēdistus, gan gājējus," secina Krauze.

Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidro, ka krustojumā izvietots īpašs luksofors. Ja gājējiem un velosipēdistiem deg zaļā gaisma, tad autovadītājiem - sarkanā.

"Video redzams, ka autovadītājs klaji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Turklāt signalizē pretim nākošajiem un braucošajiem satiksmes dalībniekiem," norāda Rīgas domes pārstāve Ilze Dimante. Viņa arī bilst, ka krustojumā arī izvietotas ceļazīmes, kas brīdina par veloceļa beigām un norāda, ka riteņbraucējiem jāpārvietojas pa ietvi.

Dišlere sacīja, ka Skolas un Lāčplēša ielu krustojumā speciālisti veikuši apsekošanu un konstatējuši virkni pārkāpumu un atkāpes no iepriekš saskaņotās satiksmes organizēšanas shēmas remonta laikā. Darba veicējs ticis informēts. Domē apliecināja, ka nepilnības esot novērstas.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!