Foto: DELFI
Trešdienas rītā Rīgā, uz Brīvības bulvāra un Merķeļa ielas krustojuma izvietotā veikala "Euro Gold" triecienizturīgajā vitrīnā ietriecies automobilis "VW Touareg", vēsta "rus.delfi.lv".

Veikals specializējas investīciju zelta tirdzniecībā, kā arī tirgo dārgmetālus, juvelierizstrādājumus, monētas, banknotes, kā arī citas preces. Valsts policija sniegusi informāciju, ka uzreiz pēc notikušā autovadītājs, kura personas dati tiek skaidroti, pameta notikuma vietu.

Veikala pārstāvis sarunā ar portālu "rus.delfi.lv" sacījis, ka notikušais ir agrāk ieplānots uzbrukums veikalam. Mērķim esot, visticamāk, izmantots iepriekš nozagts spēkrats. "Mūsu vitrīnu nav tik vienkārši sasist. Tā ir ļoti triecienizturīga, mēs pieļaujam, ka runa ir par neveiksmīgu zādzības mēģinājumu. Visticamāk, šis ir bandas roku darbs. Banda nu jau kādu laiku līdzīgā veidā darbojas Rīgā," atzīmējis veikala pārstāvis.

Veikals uzticējis video ierakstus, kuros iemūžināts uzbrukuma moments. Kameras atrodas telpu iekšienē, kur noziedzniekiem neizdevās iekļūt, tāpēc ierakstos var saklausīt uzbrucēju balsis. Iespējams, kādam šīs balsis šķitīs pazīstamas un viņi varēs par to paziņot policijai.

Notikuma vietā operatīvi ieradušies policijas un apsardzes firmas darbinieki. Patlaban policija izmeklē, vai avārija bijusi nejauša vai arī autovadītājs tīšām ietriecās vitrīnā. Saskaņā ar sākotnējo informāciju, no veikala nekas nav pazudis. Nodarīto zaudējumu summa pagaidām netiek atklāta. Sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!