Foto: DELFI Aculiecinieks
"Mana meita nopietni nodarbojas ar mākslas vingrošanu un regulāri piedalās starptautiskās sacensībās. Līdzi viņa vadā sporta priekšmetus, arī vingrošanas apli. Aplis ir 90 centimetru diametrā un sver 300 gramus," savu stāstu sāk Aleksandrs.

"Visas aviokompānijas, kas apkalpo Rīgas lidostu, ir saprotošas un vai nu pieņem apli kā oversize baggage bez papildu maksas, vai atļauj ņemt līdzi kopā ar rokas bagāžu – arī bez papildu maksas.

Visas, izņemot vienu – tikai nacionālā aviopārvadātāja "AirBaltic" regulāri " dīrā" no viņas 40 eiro par lidojumu vienā virzienā. Šomēnes tā noticis jau divreiz. Meita starptautiskajās sacensībās ir vaicājusi daudzām vingrotājām – neviena par apļa pārvadāšanu nemaksā, lai gan visās kompānijās oversize bagāžas pārvadāšanas noteikumi ir apmēram vienādi. Pat tādi zināmi "diskaunteri" kā "Ryanair" izdara pretimnākšanu, jo saprot, ka vingrošanas aplis tomēr ar kaut ko atšķiras no velosipēda, sērfošanas dēļa vai niršanas aparāta.

Tikai "Air Baltic" stingri paliek pie sava, ja jautā, personāls skatās stiklainām acīm un kā magnetofons atkārto: "Mums ir tādi noteikumi."

Tāds neuzbāzīgs "nacionālā aviopārvadātāja" serviss sportistiem, kuri aizstāv Latvijas godu starptautiskās sacensībās!"

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidenta Jāņa Vanaga komentārs:

"Lai arī vairākas aviokompānijas pasaulē ieviesušas maksu par rokas bagāžu, "airBaltic" rokas bagāžas pārvadāšanu nodrošina par brīvu visās biļešu klasēs: pamata, ekonomiskajā "Smart", ekonomiskajā "Elite", biznesa "Smart" un biznesa "Elite". Viena rokas bagāžas vienība nedrīkst pārsniegt astoņu kilogramu svaru, un tās maksimālais izmērs ir 55 x 40 x 20 centimetru.

Pasažieriem ar zīdaini bez maksas atļauts pārvadāt vienu reģistrētās bagāžas vienību līdz 10 kilogramiem un vienus pilnībā saliekamus bērnu ratiņus vai bērnu pārnēsājamo grozu.

Papildus tam, katram pasažierim lidmašīnā ir atļauta viena papildus rokas bagāžas vienība (pirkumi), kas iegādāta beznodokļu zonā.

"airBaltic" bezmaksas rokas bagāžas pārvadāšanas pakalpojumu garantē visiem pasažieriem. Tāpēc nevar pieļaut situāciju, ka kādam no lidojuma pasažieriem neatradīsies vieta rokas bagāžai cita pasažiera papildus nestandarta bagāžas dēļ. Maksa par nestandarta bagāžu palīdz regulēt nestandarta bagāžas apjomu lidmašīnas salonā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!