Foto: DELFI
Arī man nepatīk, kaitina un aizvaino, ka ievēlētie deputāti ir pogu spiedēji un no Saeimas tribīnes izvairās un baidās, kā no trakumsērgas. Kaut gan, ne katrs ir orators un demagoģiskām dotībām apveltīts, arī šādi eksemplāri vieš nepatiku un pat riebumu ar savu uzbāzību un plakanajām asprātībām, šādi lieki tērējot vērtīgo lemējvaras lietderīgas darbības laiku un budžeta naudu.

Ja reiz mums ir tik "profesionāla" Saeima, tad nu vismaz nevajadzētu nodarboties ar raganu medībām ar valsts valodas nepilvērtīgajiem pratējiem un neaizmirst, ka arī viņus ir ievēlējuši vēlētāji lai tie aizstāvētu viņu tiesības un intereses, jo tādā gadījumā jūs pārkāpjat vēlētāju tiesības un intereses. Nav jau vajadzīga daiļrunība, kādam var arī pietikt ar darbošanos frakcijā un ar saviem vēlētājiem. Mūsu sabiedrībā ir daudz krievvalodīgo vecā gadu gājuma cilvēku, kuri diemžēl neprot latviešu valodu un viņiem ir nepieciešams kontakts ar krievvalodīgu deputātu. Nevajag aimirst, ka mums ir un būs divkopienu valsts vismaz tuvākajos 15-20 gados un tas ir "Tautas Frontes" gadu pieļautā kļūda, kad radikālie nacionalisti liedza krievvalodīgajiem pilsonību un vienādas tiesības. Lūk, tas, bija par pamatu divkopienu sabiedrības izveidei.

Atklāti sakot, man izsauc nepatiku, ierēdnis, jo vairāk deputāts, kurš runā valsts valodā ar drūmāko akcentu, tad nu lai runā krievu mēlē.

Saeimai ir tik daudz darba likumdošanas pilnveidošanā, tā saucamo kļūdu labošanā, ko pieļāva simts gudrās galvas neatkarības gadu gaitā, vai pieņēma tīšuprāt un ar nolūku, lai sev nodrošinātu, izaugsmi un labklājību. Nu ir pēdējais laiks izbeigt karot ar Kravcovu, Eigimu un citiem un pievērsties likumdošanas pilnveidošanai un labošanai cīņai ar ēnu ekonomiku, kontrobandu, korupciju, sociāli taisnīgu nodokļu ieviesšanai, steidzamu pilnvērtīgu, vērienīgu strukturālu reformu veikšanu tieši valsts pārvaldē. Beidzot sākt savu darbu valsts un tās lielākās sabiedrības daļas interesēs. Patriotismu un lojalitāti neizmantot tikai savās savtīgajās interesēs, visas pūles pielikt naudas pelnīšanai, bet ne tās bezatbildīgai, krīzes laikā pat noziedzīgai, šķērdēšanai.

Alberts Krusts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!