"5. janvārī agri no rīta pie "Hesburger" Siguldā bija apstājusies policija. Automašīna tika novietota invalīdu stāvvietā, kur tā arī palika tikmēr, kamēr policisti ēda ēstuvē. Vai tiešām policijai ir ļauts novietot savu spēkratu invalīdiem paredzētās autostāvvietās arī tādos gadījumos, ja ir brīvas gana brīvu citu auto paredzēto vietu un nav jārisina ārkārtas situācija?," raksta anonīms aculiecinieks, kurš atsūtījis foto.

1. janvārī "Delfi" redakcija saņēma vēl kāda aculiecinieka fotogrāfiju, kurā savukārt redzams, kā policijas auto novietots invalīdiem paredzētajā stāvvietā teju pilnīgi tukšā autostāvvietā pie "Maxima" Slokas ielā Rīgā.

Par abiem gadījumiem viedokli "Delfi" vaicāja Valsts policijai.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis: "Paldies iedzīvotājiem, kas šīs fotogrāfijas ir atsūtījuši. Abus gadījumus pārbaudīsim un, ja darbiniekiem nebūs attaisnojoša iemesla, tad sauksim pie atbildības. Par auto novietošanu invalīdu stāvvietās Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēts naudas sods 50 eiro apmērā.

Lai gan Ceļu satiksmes noteikumu 46.punkts atļauj atkāpties no apstāšanās un stāvēšanas noteikumu prasībām, uzskatām, ka invalīdu stāvvietas darbinieki drīkst izmantot tikai ārkārtas gadījumos, kad citu iespēju nav. Tādēļ, visticamāk, abos gadījumos uzsāksim administratīvās lietas un darbiniekiem piemērosim sodus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!