Foto: Shutterstock
Resursu centrs sievietēm "Marta" strādā pretrunā savām nostādnēm - soctīklos izveidojusies diskusija par to, kāpēc organizācija, kas aizstāv sieviešu tiesības, savos internetā publicētajos izteikumos sievietes diskriminē, portālam "Delfi" sašutusi raksta lasītāja Natālija.

Natālija fiksējusi ekrānuzņēmumu, kurā redzama centra "Marta" tīmeklī izvietotā reklāma par jauna darbinieka meklējumiem. Uzņēmums skaidri norādījis, ka darbā vēlas pieņemt vīriešu kārtas pārstāvi. Lasītāja portālam "Delfi" jautā: "Sakiet, lūdzu, vai ir normāli, ka sieviešu tiesību aizsardzības organizācija pati diskriminē tieši sievietes? Esmu šokā!

Pie centra izvietotās publikācijas kāda cita lietotāja uzdevusi jautājumu: "Vai norāde uz konkrētu meklētā koordinatora dzimumu ir centiens panākt plašāku sasniegto auditoriju šai ziņai?" Uz šo lietotājas komentāru pie tīmeklī izvietotā sludinājuma, centrs "Marta" atbildējis: "Zinot Latvijas specifisko kontekstu, šķita, ka vīrietim uzrunāt vīriešus par šādiem jautājumiem, iespējams, būtu vieglāk. Tādēļ arī šāda norāde." Centrs gan papildina, ka, izvēloties topošo kolēģi, galvenās tomēr būšot pretendenta vērtības un motivācijas, nevis dzimums.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!