Foto: Shutterstock
"Viļņošanos" sociālajos tīklos sacēlis kompānijas "Bite'' lēmums atslēgt izejošos zvanus un īsziņas mācītājam Uģim Pallo, kurš ik dienu kristiešiem izsūtījis citātus no Bībeles.

Daļa 'soctīklotāju' pauduši pārliecību, ka tas darīts Bībeles tekstu dēļ, citi gan atgādina par "godīgas lietošanas noteikumiem" un uzsver, ka šāds kompānijas lēmums ir loģisks. Savukārt "Bite" satrauktos kristiešus mierina, uzsverot, ka īsziņu saturu neanalizē un pakalpojumi atslēgti, jo pārkāpti lietošanas noteikumi.

Sarunā ar portālu "Delfi" mācītājs skaidroja, ka jau teju trīs gadus diendienā nosūtījis 90 līdz 120 īsziņas, citējot Bībeli. Tāpat viņš norādīja, ka "Bites" pakalpojumi viņam atslēgti bez brīdinājuma.

"Kad citi tautieši sāka norādīt uz godīgas lietošanas noteikumiem, es tā kā pētīju to līgumu, bet nebiju nekur līgumā sastapies ar to, ka tādēļ, ka es sūtu īsziņas, uz kurām es nesaņemu atbildes, var uzskatīt, ka es esmu negodīgs lietotājs," skaidroja Pallo, piebilstot, ka neizpratni rada apstāklis - vairāku gadu garumā kompānijai nav bijis iebildumu pret šādu komunikāciju.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma ''Bite Latvija'' Klientu apkalpošanas servisa vadītāja Oksana Stankeviča, lēmums par pakalpojumu atslēgšana pieņemts saskaņā ar likumiem: "Latvijas Republikas likumi, atbilstoši kuriem darbojas ''Bite'', definē, kāda veida pakalpojumu izmantošana skaitās pretlikumīga, un mūsu pienākums ir, to pamanot, nekavējoties ierobežot. Vairāk par šiem noteikumiem var uzzināt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Padomes lēmumā, kurš tika izdots jaunā redakcijā šī gada 3. decembrī. Tas norāda, ka visai saziņai ir jābūt savstarpējai un līdzvērtīgai." Tāpat viņa uzsvēra, ka šis lēmums nav saistīts ar īsziņu saturu – to kompānija neanalizē.

Taujāta par to, kādēļ pārkāpums pamanīts vien tagad, viņa norādīja, ka drošības sistēmu darbības kritēriji ir konfidenciāli, tādēļ tos nevar izpaust un piebilda, ka ''Bites'' drošības sistēmu tehniskais nodrošinājums regulāri tiek uzlabots.

Tiesa gan, SPRK lēmuma jaunā redakcija, uz kuru atsaucas Stankeviča, spēkā stāsies vien nākamā gada 1. janvārī, portālam "Delfi" pastāstīja SPRK Komunikāciju nodaļas galvenā speciāliste Ieva Bethere. Tāpat viņa norādīja, ka detalizētākai šī gadījuma izpētei būtu nepieciešams iesniegums no Pallo.

Pēc notikušā mācītājs izvēlējies citu mobilo sakaru operatoru un atguvis iespēju sūtīt īsziņas un veikt zvanus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!