Foto: DELFI Aculiecinieks

Svētku laikā Saldū pie kādas ēkas piestiprināts dekors, kurš iedzīvotāju vidū izraisījis mulsumu. Savukārt dome mierina - likumi nav pārkāpti, jo izbrīnu raisījušais dekors ir ugunskrusts, ne svastikas zīme.

Par savādo dekoru Saldū, Kalnsētas ielā 12, ziņoja vairāki "Delfi" aculiecinieki, kuri šajā rotājumā saskatījuši svastikas zīmi.

Svastiku jeb kāškrustu kā savu simbolu izmantoja nacistiskā Vācija. Pašā Vācijā nacisma simbolu publiska izrādīšana ir aizliegta kopš Otrā pasaules kara.

Kā zināja stāstīt vietējie saldenieki, šis dekors ir veidots no LED diodēm. Pa dienu rotājums ir izslēgts, bet uz vakarpusi tiek ieslēgts.

Tikmēr Saldus novada pašvaldības pārstāve stāsta, ka mājas īpašnieki katru gadu māju izrotātā ar kādu dekoru, bet šogad pie nama piestiprināts ugunskrusts.

"Katru gadu pie šīs mājas tiek izvietots kāds dekors, pagājušajos gados tā bijusi sniegpārsla, tomēr šogad rotājuma īpašnieks izlēmis dot priekšroku senai Latvju folkloras spēka zīmei – ugunskrustam," skaidro Saldus novada domes sabiedrisko un starptautisko attiecību speciāliste Dina Neimeta.

"Lai gan kādam tā var šķist mulsinoša, tā noteikti nepārkāpj nekādus sabiedriskās kārtības noteikumus vai likumus," pauž Neimeta.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!