Foto: Shutterstock
Trešdien soctīklos lietotāju uzmanību izpelnījies kāds stāsts - aculieciniece novērojusi, kā starppilsētu autobusā Rēzekne-Valmiera starp autobusa vadītāju un septiņus gadus vecu bezbiļetnieku izcēlusies diskusija. Bērns pazaudējis nopirkto biļeti, tāpēc netiek uz mājām Valmierā, vadītājs - izņēmumus nepieļauj, novērotajā dalās aculieciniece Vija.

"Braucu no darba Rēzeknē ar autobusu Rēzekne-Valmiera. Ar mani kopā brauca bariņš bērnu, kādi 13 līdz 15 skolēni. Cik nopratu, internātskolas audzēkņi," stāstu iesāk Vija. "Pirms manis autobusā kāpa viens no bērniem, kāds septiņus, astoņus gadus vecs puika. Bērnam bija liela mugursoma un maisiņš ar pāris apvītušiem tomātu stādiem. Izrādās, ka puika bija pazaudējis autobusa biļeti, pašam un skolasbiedriem naudiņas vairāk nav, tāpat arī telefona konts tukšs, tāpēc piezvanīt nevienam nav iespējams," dzirdētajā dalās Vija.

Sieviete skaidro, ka visi pārējie skolasbiedri jau esot sakāpuši autobusā, bet mazais noraudājies stāvējis pie šofera. Vadītājs zēnam atbildējis, ka bez biļetes nevarot laist autobusā, tāpēc asaras nepalīdzēšot.

"Ir pēcpusdiena, pulksten 16.20. Valmiera ir gana tālu, bērnam atpakaļ nav, ar ko tikt, sazvanīt kādu - arī nav iespējams. Teikšu godīgi - apraudājos. Kur ir tas cilvēks, kurš ir atbildīgs, lai mazais cilvēciņš tiktu mājās?" neizpratnē par notiekošo jautā Vija. "Es nopirku mazajam biļeti līdz mājām, bet ne par to ir stāsts.. Cik reizes bērniem jāiet bojā, lai atbildīgie cilvēki būtu atbildīgi? Lūdzu, padomājiet, ka arī jūsu bērns kādreiz var nonākt analogā situācijā," sieviete papildina.

Ieraksts sociālajos tīklos publicēts aptuveni pirms 15 stundām un uz doto brīdi tam ir jau 431 "Shares", kā arī vairākus citu lietotāju komentārus ar līdzīgu gadījumu aprakstiem.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!