Viss plūst, viss mainās... Jāatzīmē, ka kaut kur citur, bet ne Māras zemē Latvijā. „Neatkarīgā” televīzija LNT izskatā jau noteikusi, ka Latvijā ir tikai 6 partijas, kuras ir tiesīgas publiski paust savus uzskatus. Pārējās septiņas, kā pasaku rūķīši, var steberēt uz savām īsajām kājelēm no viena masu mēdija pie otra - izmisīgi klauvējot pie to durvīm un logiem. Kas cits atliek „sīkpartijām”?

Īstenībā visas šīs debates ir kārtējā pie un ap Varu esošo partiju krāpšanās. Uz pasākumu tiek aicināti rūdīti partiju biedri un tiem lojāli cilvēciņi, kuriem īstajā brīdī ir jāūjina vai jāplaudē. Lielākā daļa jautājumu ir zināmi jau iepriekš, tāpēc paspīdēt ar augstu intelektu izdodas gandrīz katram debatistam.

Patiesu sajūsmu manī rosina pēc debatēm „atskaņotie” reitingi. Īpaši braši tas tika nodemonstrēts Vidzemē. Varētu padomāt, ka tā ir kaut kāda Latvijas pavalsts, kurā iedzīvotāji, kā jau lasīt nepratēji, nav iepazinušies ar „Vienotība” nodomiem par 20% samazināt priekšlaicīgu mirstību (Dieviņš palīdzēs...) un par 50% palielināt krū... atvainojiet, uzņēmumu skaitu Latvijā. Rezultātā katrs trešais „vidzzombijs” gatavs balsot par „Vienotību”. Īpaši neatpaliek arī „uzlabotie tēvzemieši” un Ulmaņpapus „Labā Latvija”. Ja pieņem, ka visi Vidzemes pavalsts pilsoņi sirgst ar totālu amnēziju, tad tā reitingu būšana vēl ir izskaidrojama, bet savādāk... Ja to visu nedemonstrētu pārējās Latvijas teritorijā un nemēģinātu nozombēt arī pārējos iedzīvotājus, ja tā būtu tāda „interešu ballīte”, tad lai priecājas uz velna paraušanu. Citādi šie kungi izturas gluži kā kluba „Purvs” praidisti- neviens svešs viņu klubiņā nelien, bet šie pāri visām varēm mēģina savu „īpašo lepnuma tēmu” uzspiest sabiedrībai un lien uz ielas.

Secinājums vienkāršs- par mums ņirgājas. Saeimas otrā stāva logs ir pavāja skatuve- LNT- tas jau ir vēriens. Tikai žests paliek tas pats- „puspleca roka” un tas ir kā ziņa: „Viss jau ir sakārtots, balsojiet vai ne, bet mēs esam jūs gatavi „mīlēt” arī nākošos divdesmit gadus!”

Tagad nopietni. Sabiedrība tiek plānveidīgi maldināta, reitingi izdomāti, „veco” partiju vidū skaidri jaušama iepriekšēja vienošanās. Tās būtība- galvenais nepieļaut jaunām partijām tikt pie vārda, gan jau pēc vēlēšanām visu varēs savstarpēji saskaņot. Cerams, ka Latvijā neiestāsies šāds saskaņas laikmets... Es zinu, ka Vidzemē dzīvo gudri, strādīgi cilvēki, patiesi savas zemes patrioti. Esmu pārliecināts, ka 2.oktobrī viņi nobalsos par pārmaiņām Latvijā.

Cerot uz veselā saprāta uzvaru,
Jūsu Jānis Miežagrauds

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!