3. decembra vakarā kinoteātrī "Cinamon", tirdzniecības centrā "Alfa" kinoseansa "Sojuzņiki" ("Sabiedrotie") laikā filmu pēkšņi apturēja. Zālē ienāca divi Rīgas pašvaldības policisti un no zāles izraidīja divus skatītājus, kuri līdzi bija paņēmuši un ēda ārpus kinoteātra pirktu pārtiku, portālam "Delfi" raksta sašutusi kinoteātra apmeklētāja Alīna.

"Seansa laikā filmu pēkšņi apturēja, uzlika pauzi, ieslēdza gaismu. Ienāca apsargs un lika telpas pamest cilvēkiem, kuri ienesuši ārpus kinoteātra pirktu pārtiku," stāsta Alīna.

Vainīgie zāli pamest atteikušies, tāpēc apsargs piedraudēja izsaukt policiju. "Mēs, zālē sēdošie, 10 minūtes gaidījām policijas ierašanos pie ieslēgtas gaismas un apturētas filmas," stāsta Alīna.

Sieviete ir neizpratnē, kāpēc nesaprašanos ar apmeklētājiem kinoteātris necentās atrisināt citādāk, piemēram, palūdzot, lai vainīgie pārtiku izmet. Tā vietā divus apmeklētājus dzina laukā visu pārējo cilvēku klātbūtnē.

Video redzams, ka policisti lūdz telpas pamest diviem skatītājiem, kuri ieradušies ar līdzpaņemtu "Mc Donald's" pirktu ēdienu.

Kinoteātrī "Cinamon" portālam "Delfi" paskaidro, ka darbinieki rīkojušies saskaņā ar iekšējās kārtības noteikumiem, kuri paredz, ka kinozālē stingri aizliegts ienest ārpus kinoteātra iegādātus ēdienus un dzērienus. "Kinoteātra darbinieki ir tiesīgi lūgt uzrādīt somas saturu un konfiscēt aizliegtās mantas līdz seansa beigām," pauž kinoteātra administrācija

Iekšējās kārtības noteikumus apmeklētāji var izlasīt sešās dažādās vietās, tostarp internetā, pie ieejas kinoteātrī, līdzās informatīvajiem materiāliem par cenām un citur, informē "Cinamon" administrācijā.

"Komentējot konkrēto situāciju, pašvaldības policijas iesaiste bija tirdzniecības centra "Alfa" apsardzes lēmums, pēc apmeklētāju nepakļaušanās," skaidro administrācijā.

Jau pie biļešu kontroles kinoteātra darbinieks abiem apmeklētājiem esot norādījis, ka viņi pārkāpj noteikumus, taču apmeklētāji to ignorēja un "patvaļīgi devās uz zāli". Pēc tam situāciju mēģināja risināt maiņas vadītājs, lūdzot ievērot iekšējās kārtības noteikumus vai arī pamest zāli. Apmeklētāji neesot reaģējuši. Problēmas risināšanā iesaistīta arī tirdzniecības centra "Alfa" apsardze. Tomēr arī tai cilvēki nepakļāvās un zāli nepameta, tāpēc nācies izsaukt policiju.

Rīgas pašvaldības policijā akcentē, ka policijas darbinieki ieradušies, atsaucoties aicinājumam un lai novērstu tālāku situācijas saasināšanos. "Saņēmām izsaukumu, ka kinoteātrī personas neievēro iekšējās kārtības noteikumus un neizpilda apsardzes prasības. Pēc pārrunām policistiem izdevās personas pārliecināt pamest telpas," pauž Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!