Sociālajos tīklos brīvdienās plaši apspriests dziedātāja Intara Busuļa ievietotais video, kur redzama Rīgas Skolēnu pils tautas deju ansambļa "Uguntiņa" varonīgā uzstāšanās koncertā, kur dejas laukumu klāja ledus.

"The Hunger Games by TDA "Uguntiņa"," tā pie uzfilmētā video norādījis Busulis, kurš arī piebildis, ka visi dejotāji "izdzīvoja".

Savukārt pats kolektīvs norāda, ka lepojas ar saviem dejotājiem. "Vecākā grupa paceļ dejošanu jaunos augstumos," teikts kolektīva "Facebook" lapā.

Kamēr vieni sociālo tīklu lietotāji uzteic jauniešu meistarību un drosmi par uzdrīkstēšanos dejot ziemas laikā uz ledus, citi atkal nosoda, ka tas ir neprāts, jo dejošana varējusi beigties traģiski.

"Jo TDA "Uguntiņa" ir tāds kolektīvs, kur tu atnāc, uzdejo un paliec dzīvs," tā kolektīvs raksturo pats sevi mājaslapā.

Rīgas Skolēnu pils tautas deju ansamblis "Uguntiņa" dibināts 1948. gadā. Tas ir viens no senākajiem, tradīcijām bagātākajiem un labākajiem bērnu deju kolektīviem valstī, kurā darbojas 150 bērni vecumā no pieciem gadiem, vēsta informācija mājaslapā.

Viena no "Uguntiņas" dibinātājām bijusi Audiona Līventāle, kas 58 gadus bijusi tautas deju ansambļa skolotāja. Savukārt pašlaik dejotāji apgūst raitu dejas soli Gitas Ūdres vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!