Foto: F64
Drīz būs gads, kā neesmu saņēmusi Latvijas valsts solīto, pirms un pēcdzemdību - maternitātes pabalstu, atbilstoši zaudētajiem ienākumiem. Pilnīgi nekaunīgā veidā, pat veicot uzņēmuma dokumentu pārbaudi un nekonstatējot pārkāpumus, pabalstu man neizmaksā par laiku, kad gaidīju ceturto bērnu un man aprūpē bija vēl trīs.

VSAA un Labklājības ministrijas pamatojums ir apmēram tāds, ka starp trešā un ceturtā bērna dzimšanu neesmu veikusi VSA iemaksas pietiekoši lielā apjomā, tādēļ mans limits ir izsmelts. 4. bērns viņus neinteresē. Turklāt iemaksas kuras ir veiktas, netiek ņemtas vērā. Protams, zinu, ka valsts piedāvā iespēju pamest bērnu anonīmi par man un citām mātēm nokrāpto naudu izveidotā valsts patversmē, bet kategoriski atsakās izmaksāt pēc likuma pienākošos pabalstus, lai pašas mātes varētu audzināt savus bērnus. Es negribu dzīvot šajā valstī, te nepilda likumus un nav te vērts dzemdēt bērnus. Te ir barbariska attieksme pret bērniem un mātēm darbnespējas periodā. Pareizi darīja tie, kuri tālredzīgi aizbrauca no šejienes. Te runā vienu, bet dara citu. Man līdz šim gribējās ticēt, ka tā ir atsevišķu ierēdņu nevīžība, bet, neskatoties uz maniem regulāriem centieniem un atkārtotiem pieprasījumiem, jau gads pagājis, bet par manu un manu 3 bērnu iespēju izdzīvot 75 dienas ar izmaksātajiem 100 LVL un dzemdēt 4.bērnu, nevienam līdz šai dienai nav nekādas daļas. Tiesa lietu nolikusi uz 2012.gadu, jo šeit tā kā nemaz neesot tīri bērnu intereses.
Ir pagājis jau gads skaidrojoties ar valsts iestādēm par neizmaksāto pabalstu.

Mēs varam runāt vispārīgi par Latvijas valsts un nācijas iznīcināšanu, bet te uzskatu ir konkrēti pierādījumi - fakti.
Pēdējais lēmums nupat 13.11.2010. ar jaunās Labklājības ministres gādību - nekādas izmaiņas.Nesaprotu, kā līdz kaut kam tādam varēja nonākt.

Mani jautājumi Labklājības ministrei:

Vai tas nozīmē, ka valstij ir vēlamie un nevēlamie bērni?
Kāpēc par iepriekšējo bērnu es saņēmu pabalstu, bet par šo ne?
Kādi ir jūsu padomi, aprēķinot maternitātes pabalstu 5 cilvēku ģimenei 1,50 LVL dienā uz visiem, no kuriem 4 ir mazi bērni?
Vai ieskāt man savus 4 bērnus aizvest uz bērnu namu?
Vai iesakāt man pakārties?

Vineta Kalve

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!