Foto: F64
Kā jau hokeja līdzjutējs, sekoju līdzi Rīgas ”Dinamo” spēlēm. Ir jau iepriekš bijuši raksti par Rīgas ”Dinamo”, un interneta vietnes komentētājiem par spīti, tajos izteiktās prognozes ir piepildījušās.

Kas notiek ar Rīgas ”Dinamo”? Ir noteikts maksimālais uzdevums – iegūt Gagarina kausu. Man gan vēl skolā mācīja, ka mērķiem jābūt reāliem un sasniedzamiem. Minimums – tikt izslēgšanas spēlēs. Laikam tas šogad ies secen. Diemžēl.

Paskatīsimies, kas notiek ar spēlētājiem uz laukuma. Īstenībā jau nevienam konkrēti nebūtu nekas pārmetams. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem. Nu labi, ir tāda stipra viduvējība, kā Džonsons iegādāta, bet tas jau ar mērķi pārdot tālāk par lielāku naudu. Ja labi nospēlēs. Bet neattaisnoja cerības, un diez vai kādai komandai būs vajadzīgs tāds vidēja līmeņa hokejists, kādu KHL un VHL ir pār pārēm.

Bet spēlētāju izpildījums uz ledus? Atcerēsimies pirmās spēles, pirmās uzvaras. Nevienā hokeja intervijā tagad neatgādina – vai varbūt pat nav pamanījuši – ka spēles uzvarējām pateicoties tam, ka ripa netika turēta pie spēlētāja, bet zibenīgi atdota partnerim. Un, ja pretinieku spēlētājs vēlējās izpildīt spēka paņēmienu vai atņemt ripu, tad jau tikai pret ”dinamieti”, kurš jau bija bez ripas. Piedodiet, bet tagad lielākoties spēle vispār nav baudāma. Visas cerības liktas uz veiksmi. Arī Rīgas ”Dinamo” treneris tik nosaka: nepaveicās.

Par treneri vispār atsevišķs stāsts. Kādā no publikācijām, vēl pirms KHL sezonas prognozēju – nu nav vietas šeit tādam trenerim. Lai iet un gremdē citu komandu. Protams, citā KHL komandā sen jau izsviests būtu, bet kādēļ gan to izsviest, ja iespējams, saskaņā ar līgumu viņam tāpat būs jāizmaksā alga līdz sezonas beigām.

Prognozēju, ka viennozīmīgi šī ir minētā trenera pēdējā sezona Rīgas ”Dinamo” komandā. Tad viņš varēs meklēt citu komandu, kuru ”gremdēt”. Ne tādēļ viņš ir treneris, lai mača laikā piepūstu vaigus, bet zibenīgi reaģētu uz izmaiņām spēlē, nepieciešamības gadījumā liekot lietā citu stratēģiju.

Tā ažiotāža, kas sākusies starp Rīgas ”Dinamo” vadību un LHF, vispār ir smieklīga. Rīgas ”Dinamo” savas neveiksmes jau sāk velt uz LHF. Vai tad Rīgas ”Dinamo” akcionārs ir valsts? Bizness ir bizness, un LHF nekas tur nav jāatbalsta. Un Rīgas ”Dinamo” vadības uzsaukums līdzjutējiem turpināt iet uz spēlēm uz vispārējā Latvijas sporta fona vispār šķiet smieklīgi absurds, jo Latvijā faktiski nav cita sporta veida, ko skatīties. Tā, ka realitāte ir tāda, ka Rīgas ”Dinamo” var turpināt zaudēt, bet skatītāji/līdzjutēji turpinās apmeklēt hokeja spēles. Biļešu cenu jau arī vēl var nolaist. Tomēr – vienas no dārgākajām biļetēm KHL un sasniedz jau arī NHL līmeni.

Protams, arī es kā viens no līdzjutējiem esmu par Rīgas ”Dinamo” sasniegumiem. Diemžēl ticiet arī šoreiz, ar šo treneri un šogad – izslēgšanas spēles Rīgas ”Dinamo” ies secen.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!