Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc 20 gadiem Rīgas Dinamo savā laukumā atkal tikās ar NHL klubu. Rīgas ‘Dinamo’ pret Fīniksas ‘Coyotes’. Rīdzinieku zaudējums 1:3 un tomēr vēsturiska spēle. Par to arī liecināja pārpildītās tribīnes un augstās biļešu cenas.

Jau spēles pirmajā trešdaļā varēja redzēt, ka Dinamo spēku samērs nav salīdzināms ar NHL komandu. Salīdzinot ar spēli Sanktpēterburgā (SKA pret Hurricanes), kur varēja redzēt pārliecinātu fizisku hokeju, cīņu uz ledus, kautiņus, vakar Arēnā Rīga mums bija iespēja noskatīties tādu kā treniņa maču. Protams, neveiklo dinamiešu sniegumu varētu izskaidrot ar spēlētāju nogurumu. Katru otro dienu KHL spēles, bet te tādi spēcīgi pretinieki... Pat no tribīnēm pamanīju kādu amizantu lietu, cik augumā mazi, salīdzinot ar 'Coyotes' vīriem, ir Dinamo hokejisti. Secinājums - rīdzinieki zaudēja spēcīgākiem (vārda tiešajā nozīmē) pretiniekiem. Pie tam, amerikāņi Latvijā ieradās trīs stundas pirms spēles, viņiem vajadzēja spēlēt uz Eiropas lielajiem laukumiem, un tomēr tā viņiem neizrādījās nekāda problēma. Tāpēc visu cieņu mūsu pretiniekiem.

Abām komandām šī spēle bija tikai draudzības spēle, spēle mūsu hokeja faniem. Mēs redzējām atklātu hokeju, bez liekas spriedzes. Varbūt tas ir labi, jo neviens hokejists neguva traumas, un tik pat draudzīgi, cik tikās, tik arī draudzīgi šķīrās.

Ir smeldze par zaudējumu un nedaudz smeldze par to, ka Dinamo nespēja izdarīt to, ko izdarīja Sanktpēterburgas SKA hokejisti, uzvarēt amerikāņus sīvā cīņā. Iespējams, Rīgas spēle notika ne īstajā laikā. Man tomēr gribētos redzēt abu šo komandu spēka samēru pēc sezonas gan NHL, gan KHL. Jo ja NHL hokejisti tikai sāk saspēlēties, tad rīdziniekiem pēc aizvadītajām pārbaudes spēlēm un divpadsmit KHL spēlēm tomēr vajadzēja vinnēt. Man šķiet, ka, ja 'Coyotes' būtu aizvadījuši visas 82 NHL sezonas spēles, kā arī ‘play off’ cīņu un tad tiktos ar Rīgas Dinamo, rezultāts būtu pilnīgi cits.Uz to arī ceru. Rīgas 'Dinamo'ir spējīgi vinnēt Fīniksas 'Coyotes'.

Uz tikšanos Arēnā Rīga!

Andris K.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!