Foto: DELFI Aculiecinieks
2012.gada 13. augustā Rīgas lidostā tiek sagaidīts divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs. AirBaltic lidmašīnas speciālais reiss atved visu olimpisko BMX riteņbraucēju komandu kopā ar premjerministru Valdi Dombrovski.

Lidostā Ministru kabineta preses dienesta vadība parūpējusies, lai masu mediju pārstāvji varētu šo notikumi atspoguļot Latvijas ļaudīm. Klāt, kā vienmēr, ir NBS Štāba orķestra vīri. Arī slaveni popmuzikas dziedoņi. Lidostā sapulcējušies BMX riteņbraukšanas klubi no visas Latvijas. Radinieki un draugi. Tiek teiktas apsveikumu runas. Uzstājas - LOK prezidents Aldonis Vrubļevskis, Izglītības ministrs Roberts Ķīlis, Latvijas riteņbraukšanas viceprezidents Jānis Siliņš, kurš saka paldies visai BMX riteņbraukšanas saimei un pasniedz torti. Runu saka arī Valmieras pilsētas mērs Inesis Boķis.

Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis sola iespēju robežās palīdzēt sportam. Šajā runas vietā skan vētraini aplausi.

Māris Štrombergs un treneris Ivo Lakučs aicina uz skatuves savus komandas biedrus. Seko autogrāfu sniegšanas brīdis.

Pie lidostas izejas gaida autobuss uz Valmieru. Vēl tikai īsa sagaidīšanas neoficiālā daļa. Var redzēt, ka arī sportistu spēki ir izsmelti. Autobuss policijas motociklistu eskorta vadībā dodas ceļā uz Valmieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!