Foto: DELFI Aculiecinieks
Deviņdesmito gadu sākumā mūsu valsts tirgos parādījās eksotiski, agrāk neredzēti produkti. Neapšaubāmi viens no tādiem produktiem bija spirts "Royal".

Sīvā cienītāji līdz šim medicīnisko spirtu mēģināja dabūt no pazīstamiem dakteriem vai personām, kas strādāja ar etanolu saistītus darbus. Te pēkšņi iestājās šoka laikmets – pērc spirtu, šķaidi ar krāna ūdeni un dzer, kamēr paliec zaļš. No vienas 96 procentīgā etanola litra pudeles sanāca pieci puslitri gandrīz 40 grādīga "degvīna".

Tauta dzīroja, cik tik varēja. Tādi pacietīgākie gardēži taisīja ogu uzlējumus. Iegāza litru "muzikālā" spirta trīslitru burkā, piebēra klāt aronijas, avenes vai citas ogas, bet pēc pusgada baudīja pašdarināto "liķieri".

Šīs uguns dziras dzimtene bija vai nu Beļģija, vai Holande. Tika izteikti minējumi, ka spirta ražotājvalsts ir Polija. Pēdējā versija šķiet ne pārāk ticama, jo poļi paši tīri labi pirka "Royal" no mūsu andelmaņiem. Kā tagad atceros – par fiksēto cenu 40 tūkstoši (czterdzieści tysiące) poļu zlotu.
Spirts manā pudelē ir pilnīgi autentisks un saglabājies pateicoties tam, ka to lietoju tikai ārēji. Bet, lai pārliecinātu skeptiķus, ka pudelē ir tieši spirts, nevis šņabis – jūsu uzmanībai neliels video.

Atgādināšu, ka alkohola iekšķīga lietošana kaitē jūsu veselībai!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!