Foto: DELFI Aculiecinieks
"Latvija ir viena no retajām zemām ar skaistiem mežiem un eglēm. Kāds izvēlējās "īpašu", daļēji nokaltušu egli ar skrajiem apakšējiem zariem kā īpašu lepnumu - sveicienu Briselei Ziemassvētkos un "īpaši" efektīgus rotājumus," sašutusi ir "Delfi" lasītāja Andra.

"Bija kauns par tik īpašu savas pilsētas reprezentēšanu, un nevienam Briseles vēsturiskajā un skaistajā "Grande Place" laukumā negribējās atzīties, ka esmu no Latvijas un Rīgas."

Vēl lielāks kauns par nesakopto egles uzstādīšanas tehnisko zonu, šķībo sētiņu un laikam zīmīgi nokritušo uzrakstu "Rīga". Vai tā ir īpaša Ušakova akcija - "sveiciens" ES un Briselei?" retoriski vaicā Andra.

Jau ziņots, ka, lai iepazīstinātu Briseles iedzīvotājus un tās apmeklētājus ar leģendu par pirmo rotāto Ziemassvētku egli Eiropā, kas nāk no Latvijas galvaspilsētas Rīgas, no šā gada 28. novembra līdz 4. janvārim tieši no Rīgas atceļojusī Ziemassvētku egle būs arī Beļģijas galvenā egle un rotās Briseles Lielo laukumu ("Grande Place").

Rīgas mērs mirkoblogošanas vietnē "Twitter" gan steidz aculiecinieci mierināt. Viņš publicējis fotogrāfiju ar Rīgas egli 27. novembra vakarā.


Rīgas domes pārstāve Laila Ivāna portālam "Delfi" norāda, ka "Delfi" lasītājas "apgalvojumi par Rīgas dāvinātās egles izskatu nav visai korekti. Attēlos fiksēta situācija no egles uzstādīšanas procesa, kad tas vēl nebija pabeigts un egle vēl nebija izrotāta. Pašlaik Ziemassvētku koks izskatās pavisam citādi. Turklāt tehniskā sētiņa pirms atklāšanas pasākuma tiks novākta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!