"Ceturtdienas, 8. septembra, rītā pie Satiksmes ministrijas uz soliņa bezsamaņā gulēja vīrietis. Kamēr gaidīju ierodamies ātrās palīdzības mediķus, viņam garām pagāja simtiem cilvēku, tostarp stacijas apsargi un ierēdņi," ziņo aculiecinieks Juris Cements.

"Vēl uzradās arī sievietei līdzīga apčurājusies būtne un izteica man piedāvājumu, ka varētu vīrieti apzagt un guvumu sadalīt uz pusēm. Šī ir laba viela pārdomām par sabiedrību, kādā dzīvojam," raksta aculiecinieks.

Portālam "Delfi" Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā izdevās noskaidrot, ka ceturtdienas rītā patiešām saņemts viens izsaukums uz Gogoļa ielu. Zvanītājs izsaukumu pamatoja ar to, ka šajā adresē atrodas, iespējams, samaņu zaudējis vīrietis. "Mediķiem ierodoties izsaukuma vietā, cilvēks jau bija pie samaņas, sūdzību par veselību nebija, arī traumas nekonstatēja," informē NMPD pārstāve Ilze Bukša, piebilstot, ka šī izsaukuma un aculiecinieka aprakstītā gadījuma saistību viņa apstiprināt gan oficiāli nevarot.

Bukša arī cilvēkus aicina šādos gadījumos rīkoties pareizi. Ieraugot sakņupušu, uz soliņa vai zemē gulošu cilvēku vienmēr jāpieiet klāt, jāuzrunā, ja cilvēks neatbild – jāpapurina aiz pleca, lai pārliecinātos, vai viņš ir pie samaņas un vai nav nepieciešams izsaukt palīdzību.

"Nereti mēdz būt situācijas, ka cilvēks ir iemidzis un pēc pamošanās dodas prom. Taču, būdams reibumā, viņš var apdraudēt gan sevi, gan arī citus, piemēram, izejot uz ielas priekšā automašīnai, vai arī var nokrist pa kāpnēm. Šādos gadījumos jāizsauc policija," norāda Bukša. Viņa arī aicina zvanīt NMPD gadījumos, ja gulošais vai pakritušais cilvēks nereaģē. Mediķi pa tālruni dos padomus, kā palīdzēt cietušajam, kamēr brigāde ir ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!