Foto: DELFI Reporter
Pie portāla "Delfi" vērsies Plakanciema iedzīvotājs Raimonds Freibergs, vietējās dārzkopības kooperatīva sabiedrības "Ābele O" vadītājs, lai pastāstītu, ka vietējie iedzīvotāji un atpūtnieki teritorijā pie Ežupes nu jau gadiem lietavu laikā slīkst ūdenī.

"Fotogrāfijas fiksētas pirms divām dienām. Pārplūduši ir pagalmi, noslīkuši apstādījumi, koki, man pašam mājā ūdens bija virtuvē un vannasistabā. Mēs ciešam jau gadiem, jo aizvien nav attīrīta Ežupe, uz kuru tiek vadīti notekūdeņi," stāsta Freibergs. Viņš skaidro, ka Ežupes apsaimniekotājs ir Zemkopības ministrija, kur jau šogad esot uzsākusi Ežupītes krastu attīrīšanas projektu, taču to kavējot dažādi apstākļi.

"Lieko ūdeni pie savas mājas novadu ar sūkņiem, tomēr ne visiem ir tādas iespējas, turklāt ir taču atbildīgā institūcija, kurai problēmu jānovērš," teic Freibergs.

Starp cietušajiem ir arī kāda pensionāre, kura portālam "Delfi" pastāstīja, ka šogad piemājas dārzā dārzeņus pārsējusi un pārstādījusi jau trīs reizes, taču viss noslīcis Ežupes ūdeņos. "Mēs vairs vienkārši nezinām, ko darīt. Sirds sāp. Tik daudz darba un naudas te ieguldīts! Gadu no gada atliek vien noskatīties, kā upe pārpludina mūsu pirkto un iekopto zemi," izmisusi ir pensionāre. Viņa arī bilst, ka patlaban upe ir tik ļoti aizaugusi, ka māju īpašnieki vairs nespēj saviem spēkiem attīrīt krastus, kā to mēdza darīt agrāk.

Kā portālam "Delfi" norāda SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" speciālisti, tad upes ūdensnotekas pārtīrīšanas darbi sākti jau 22. jūlijā, taču 17. augustā būvdarbi pārtraukti augstā ūdenslīmeņa dēļ. Kolīdz ūdenslīmenis kritīsies, darbi tikšot turpināti.

Ūdensnoteku pārbūvi veic SIA "Latvijas meliorācija", to lejasgals ir izrakts un iebūvētas divas caurtekas. Darbus kavē tas, ka projektēšanas laikā ar kooperatīva dalībniekiem saskaņotā grunts novietošanas vieta vairs neesot spēkā. Melioratoriem jāmeklē cits risinājums.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!