No vairākām nolietotām džinsām izveidot efektīgu jaku, oriģinālā kleitiņā pārveidot mājās atrastu džemperi, bet no neveiksmīgi iegādātas kleitas un sarafāna radīt svārkus un topiņu ar pieskaņotu žābo. Izrādās nelietotas (vai nolietotas!) blūzes var pārtapt elegantos svārkos, bet žaketes un svārki - skaistās kleitās! Šādi un citi aizraujoši tērpi tapa “Vispasaules zaļo darbu dienā” notikušajā modesTalkā!

Foto galerija

modesTalkas mērķis bija liels un videi draudzīgs - palīdzēt ikvienam interesentam, arī šūt nepratējiem, veidot oriģinālus un videi draudzīgus tērpus no mājās atrodamiem, nelietotiem apģērbiem. Pasākumā piedalījās gan entuziasti, bez lielas pieredzes šūšanā, gan jaunieši, kuri bija ar apģērbu veidošanu darbojušies pirms tam. Ar saviem padomiem dalībniekiem palīdzēja modes mākslinieces Ingrīda Zābere, Šeila un Iveta Laure. Liekot kopā spēkus, idejas, prasmes un katra no mājām līdzpaņemtos apģērbus, gala rezultāts bija lielisks!

Un kā tad bez modes skates! Dienas noslēgumā modesTalkas dalībnieces demonstrēja savus gatavos tērpus gan pasākuma norises vietā radošajā telpā “Tasty”, gan arī “Vispasaules zaļo darbu dienas” centrālajā ballītē klubā “Pērle”. Katram izgājienam līdzi nāca arī stāsts par pārsteidzošajām tērpa sastāvdaļām un risinājumiem, izpelnoties skaļas ovācijas!

Izrādās, nederīgo, mājās esošo drēbju pārveidošana efektīgos tērpos ir pārsteidzoši vienkārša! Piemēram, Anastasija, viena no modesTalkas dalībniecēm, mazāk kā 15 minūtēs no džempera izveidot interesantu kleitiņu! Tādā veidā ikviens bez lieliem ieguldījumiem var papildināt savu drēbju skapi ar lieliskiem tērpiem un reizē saudzēt vidi, izmantojot esošos resursus un nepatērējot jaunus. Tērpu veidošana no otrreiz izmantota apģērba gūst arvien lielāku popularitāti arī pasaules modes skatēs (internetā vairāk par šo kustību var uzzināt, meklējot atslēgvārdus “recycled fashion”) - ar šādu jauno modi tika atklāta šī gada Ņujorkas modes nedēļa. Prieks, ka dizaina grupa “Zafte” un citi šo kustību uzsākuši arī Latvijā!

Milzīgs paldies Ingrīdai Zābertei no dizaina grupas „Zafte”, kas darbojās kopā ar mums un atklāja citu skatu uz drēbēm un to pārveidošanu! zafte.lv var aplūkot "Zaftes" veidotās, jau gatavās modes kolekcijas. Paldies arī modesTalkas īpašajiem visiem modes māksliniecēm Šeilai un Ivetai Laurei, kā arī eko veikala „Divdaba” saimniekam un eko ideju un padomu portāla EkoPrieks.lv veidotājam Mārtiņam Knitem, kurš prezentēja materiālus par kokvilnas ražošanas kaitīgo ietekmi uz vidi, kā arī iepazīstināja ar veikala piedāvāto ekoloģisko produkciju. Dalībnieku iedvesmai pasākumā biji izstādīti arī “Zaftes” no lietotām drēbēm veidotie tērpi.

Akcijas ietvaros Rīgā novembra beigās visi interesenti būs laipni gaidīti vēl vienā modesTalkā. Interesenti aicināti sekot akcijas lapai vai arī pieteikties jaunumiem pie akcijas koordinatores Rūtas Kronbergas ruta.kronberga@gmail.com!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!