Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītajā pirmdienā, 15. janvarī, "Delfi" lasītāja devās uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu (RAKUS), jo bija ieplānota operācija. Reģistratūrā viņai paziņoja, ka operācijai sieviete nav reģistrēta, bet konkrētais ārsts iestādē nestrādā. Slimnīcā pauž, ka noticis pārpratums.

"Pagājušajā pirmdienā (15. janvārī) aizbraucu uz operāciju Gaiļezerā. Izstāvēju garo rindu reģistratūrā, kur man paziņoja, ka operācijai neesmu reģistrēta," stāstu sāk sieviete. Pēc kāda laika viņa tomēr atkārtoti vērsās reģistratūrā, kur šoreiz sievietei teikts, ka ārsts, pie kura bija plānota operācija, slimnīcā nestrādā.

"Galu galā es tomēr nokļuvu nodaļā, satiku dakteri un pavaicāju viņam: "Vai zināt, ka jūsu nemaz nav?" Viņš saka: "Bet es taču esmu,"" notikušo apraksta sieviete, piebilstot, ka "vismaz operācija bija – pie daktera, kura nemaz nav".

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes preses sekretāre Aija Lietiņa slimnīcas vārdā izsaka nožēlu par notikušo un skaidro, ka noticis pārpratums. Lietiņa teic, ka dakteris spēcīgu sāpju mocītajai pacientei bija ieteicis vērsties slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, kur pats dežurē, lai sieviete pēc iespējas ātrāk saņemtu nepieciešamo palīdzību. Savukārt paciente ārstu bija meklējusi RAKUS poliklīnikas reģistratūrā.

"Pacientes vaicātais dakteris Austrumu slimnīcas poliklīnikā tiešām nestrādā un ambulatorās konsultācijas nesniedz. Tas sievietei tika paskaidrots. Situāciju tomēr izdevās veiksmīgi risināt, pacientei nepieciešamā operācija veikta," norāda Lietiņa.

Notikušo slimnīca rūpīgi izanalizēs, lai nākotnē šādus gadījumus novērstu. Lietiņa slimnīcas vārdā atvainojas pacientei par sagādātajām neērtībām un novēl veiksmīgu atveseļošanos. Slimnīca izteic nožēlu, ka nepietiekamās komunikācijas dēļ pacientei nebija paskaidrots, kur jādodas uz operāciju un kurā slimnīcas struktūrvienībā konkrētais ārsts atrodams.

"Tuvākajā laikā tiks atklāta Austrumu slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" jaunā, renovētā poliklīnika, kas ļaus pareizi novirzīt pacientus un būtībā novērsīs līdzīgu pārpratumu iespējamību. Jaunajā poliklīnikā darbosies arī speciāli konsultanti, kas palīdzēs pacientam atrast nepieciešamo," klāsta Lietiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!