"Nekas man nesanāk!" – noburkšķēja dīvainītis Hihī, jau desmito reizi pārskaitījis dienas Mazuļa pagatavotajā kalendārā, - "Ziemassvētki taču ir 25.decembrī! Kāpēc Tavs kalendārs sākas novembrī, bet beidzas 14.decembrī?"

"Ufff... tas ir garš stāsts, labāk pajautā tantei Hiacintei!" - ierosināja Mazulis.

Hiacintes stāsts

Laikam jau katrs šo pirmssvētku laiku izjūtam savādāk. Cits jau paguvis sarūpēt dāvanas ģimenei un draugiem, un gaida Ziemassvētkus ar priecīgu satraukumu sirdī. Cits vienaldzīgi noskatās uz pirmssvētku drudzi veikalos. Citam svētku sajūta rodas tad, kad sanāk kopā ģimene un bērni, actiņām mirdzot, steidz zem eglītes dāvanu saiņus aplūkot, mēģinot saskatīt tieši viņiem veltītās. Bet ir arī trūcīgas ģimenes, bērnu namu un veco ļaužu pansionātu iemītnieki, kuri Ziemassvētkus gaida ar bažām – vai būs kāda dvēselīte, kura par viņiem atcerēsies, vai varēs sarūpēt bērniem svētku mielastu, par dāvaniņām pat nerunājot?!

1999. un 2000. gada decembrī, kāds draugu pulks sadarbībā ar dažādiem uzņēmumiem rīkoja Ziemassvētku labdarības pasākumu bērnu patversmēm.2001.gadā, paplašinoties draugu, paziņu, kā arī pašu iespēju lokam, Ziemassvētku noskaņu draugi devās dāvāt Latvijas attālākajos nostūros – Rēzeknes rajona, Sakstagala pagasta mazturīgo ģimeņu bērniem, Dricānu pagasta daudzbērnu ģimenēm, kā arī Strūžānu veco ļaužu pansionātam. Šogad draugu un palīdzētgribētāju pulks ir kļuvis vēl lielāks. Arī es (Hiacinte jeb Hia) ar Mazuli pievienošos, lai 14.decembrī dotos pasniegt dāvanas un iepriecināt vientuļas un trūkumā nonākušās dvēselītes.

Ja Tu (Delfi portāla lasītāj) vēlies mums piebiedroties, jeb vienkārši ar mūsu starpniecību kaut ko nodot šiem maznodrošināto ģimeņu bērniem un pansionātā dzīvojošajiem vecajiem ļaudīm, tad dod ziņu uz e-pasta adresi mazuljusvetki@inbox.lv

Kā palīdzība noderēs gan lietotas, bet vēl saimniecībā noderīgas lietas, gan jaunas dāvaniņas, gan nauda. Tā kā mēs cenšamies arī apzināt konkrētas šo cilvēku un it īpaši bērnu vajadzības, tad mums ļoti noderēs atbalstītāju sniegtā palīdzība tieši naudas formā. Ja Tu patiešām vēlētos kā palīdzēt, bet neesi drošs par mūsu nodomu nopietnību, tad vēstulē arī sīkāk pastāstīšu par to, kas mēs esam un kādi uzņēmumi mūs atbalsta. Ceram visu sagādāt jau līdz 5.decembrim, lai varam pagūt dāvanas iesaiņot.

Hihī skumji piebilst, ka arī viņš ir viens pats, un ja nebūtu drauga Mazuļa, tad viņš nemaz nezinātu par tādiem svētkiem, kur nu vēl par to, ka šajā dienā tiek pasniegtas dāvanas. Pagājušajā gadā Hihī bija piedzīvojis savus pirmos Ziemassvētkus un Mazuļa dāvinātais zvans viņa miteklī joprojām atgādināja par piedzīvoto satraukumu un prieku. Hihī to atcerējās kā laimīgāko dienu savā mūžā.
Arī Tev ir iespēja uzdāvināt kādam svētkus! :)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!