Pakistānā zemestrīcē bojā gājušo skaits jau pārsniedzis 30 000 cilvēku. Par to ziņo vietējie masu mediji, atsaucoties uz darba un komunikāciju ministru Tariku Farūku.
Pēc viņa teiktā, tikai Pakistānas kontrolētajā Kašmiras daļā vien dzīvības zaudējuši 30 tūkstoši cilvēku, raksta Ria Novosti.

“Pēc mūsu aptuvenām aplēsēm, spēcīgajā zemestrīcē Kašmirā gājuši bojā 30 tūkstoši cilvēku,” viņš saka.

“Tur ir pilsētas un ciemati, kas pilnībā noslaucīti no zemes virsmas. Kašmiras Pakistānas daļas galvaspilsēta Muzafarabada ir pārvērtusies par līdzenumu.”

Viņš stāsta, ka tikai šajā pilsētā vien bojā gājuši trīs tūkstoši cilvēku.

“Zeme ir aprijusi cilvēkus,” Farūks saka.

Kašmiras lietu ministrs Feisals Haijats paziņoja vietējiem medijiem, ka aptuveni puse Kašmiras reģiona ir “ļoti cietusi”.

“No 2,4 miljoniem iedzīvotāju zemestrīce ir skārusi aptuveni pusi,” viņš saka.

Vairākas valstis jau ir piedāvājušas palīdzību, un valstu vadītāji izteikuši līdzjūtību savu tautu vārdā, raksta BBC.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeks Strovs ir lūdzis valdībai nosūtīt cietušajām valstīm 177 000 ASV dolāru, kā arī 60 mediķus un glābšanas dienestu darbiniekus. ASV ir solījušas piešķirt 100 000 dolārus.

Indija, kas ilgu laiku bijusi Pakistānas pretiniece cīņā par Kašmiras reģionu, arī ir piedāvājusi palīdzību glābšanas darbos.

Amatpersonas informē, ka tagad valdības prioritātes ir evakuēt tos cilvēkus, kuriem nepieciešama medicīniskā aprūpe, izveidot aprūpes centrus netālu no visvairāk skartajām teritorijām, kā arī nodrošināt naktsmājas tūkstošiem bez pajumtes palikušo iedzīvotāju.

Svarīgi ir arī novākt zemi un gruvešus no ceļiem, jo satiksmes traucējumi ievērojami kavē glābšanas darbus.

Pēc zemestrīces izdzīvojušie izmisumā metās rakt ēku drupas un zemes nogruvumus kailām rokām, lai glābtu iesprostotos cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!