Ceturtdien pirmo reizi pēc 90 gadiem Lielbritānijā tika mīkstināti stingrie licencēšanas likumi un tradicionālajos angļu krogos varēja lietot alkoholu visu diennakti.
Tūkstošiem entuziastu visā valstī apsveica šo ziņu, pasūtot dzērienus krogos un bāros pēc pusnakts, tomēr nopietni incidenti netika reģistrēti.

Pagarinātais darba laiks, kas jau ir spēkā lielākajā daļā Eiropas valstu, izraisīja bažas par alkohola izraisītās ielu vardarbības vēršanos plašumā.

Krogi parasti slēdza durvis pulksten 11 vakarā. Šī tradīcija pastāvēja kopš 1915.gada, kad krogu darba laiks tika ierobežots, lai strādnieki neierastos alkohola reibumā rūpnīcās, kas ražoja ieročus Pirmā pasaules kara laikā.

Tomēr valdības rīcībā esošā informācija liecina, ka lielākā daļa no 90 000 krogu un bāru pieprasījuši atļauju pagarināt darba laiku par pāris stundām, nevis ļaut apmeklētājiem dzert visu diennakti. Licences tirgot alkoholu 24 stundas diennaktī piešķirtas vairāk nekā 1000 krogiem, klubiem un lielveikaliem, liecina statistika.

Aptuveni 40% šo iestāžu pieprasījušas grozīt tām izsniegtās licences, kurās to darba laiks pagarināts par stundu vai divām vai dota atļauja piedāvāt ēdienu un izklaidi vēlās nakts stundās.

"Mēs esam apņēmušies cīnīties pret alkohola izraisītu vardarbību un antisociālu uzvedību un vērsties pret tiem, kas to veicina, bezatbildīgi pārdodot alkoholu," sacīja iekšlietu ministrs Čārlzs Klārks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!