Politisko partiju apvienības “Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) Saeimas frakcija nosūtījusi vēstuli ministru prezidentam Aigaram Kalvītim, kurā norāda, ka valdības pārceltā darba diena no 5.maija uz 22.aprīli iekritusi pareizticīgo un vecticībnieku Lieldienu dienu.
“Delfi” jau ziņoja, ka valdība 2.martā atbalstīja priekšlikumu, piektdienu, 5.maiju pārcelt uz 22.aprīli, jo 5.maijs iekrita starp 4.maiju, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienu, un nedēļas nogales brīvdienām.

PCTVL vēlas, lai premjers sniedz skaidrojumu vai valdība bijusi informēta, ka 22.aprīlis ir pareizticīgo un vecticībnieku pirmā Lieldienu diena, kuras iekļaušanu svinamu dienu sarakstā vairākas reizes ar nelielu balsu pārsvaru noraidījusi Saeima.

PCTVL pārstāvji norāda, ka pareizticīgo konfesija pēc dažiem datiem ir lielākā Latvijas konfesija pēc ticīgo skaita. Tādēļ premjeram tiek jautāts “vai Ministru kabineta rīkojums, kurš skar diskriminēto ticīgo reliģiskās jūtas, veicina sabiedrības integrāciju”.

PCTVL frakcijas deputāti arī aicina, sabiedrības integrācijas veicināšanas nolūkā, grozīt minēto rīkojumu un pārcelt darbdienu uz citu dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!