Rīgas domes Administratīvā komisija pārsūtīja uz Administratīvo rajona tiesu Rīgas domes deputāta Genādija Kotova iesniegto sūdzību par komisijas lēmumu sodīt Kotovu ar 50 latu lielu naudas sodu par plakātu izlīmēšanu pirms leģionāru piemiņas dienas, 16.marta, informēja komisijā.
Kotovs tika saukts pie administratīvās atbildības un viņam tika piemērots maksimālais sods, par to, ka 15.martā Kotovs nesankcionēti eksponēja informatīvos materiālus, paziņojumus pie Latviešu strēlnieka pieminekļa. Lietā arī tika konstatēts, ka Kotovs ir izvairījies no policijas mēģinājuma viņu aizturēt. Attiecībā par bēgšanu no policijas Kotovs paskaidroja, ka tādejādi ir vēlējies pārbaudīt policijas iemaņas un kompetenci.

Aizturēšanas brīdi Kotovs ir mēģinājis iznīcināt pierādījumus, mēģinot tos saplēst un mēģinot tos apēst, ko gan Kotovs noliedza. Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Bružuks informēja, ka "Administratīvā komisija rīkojas saskaņā ar tiesību normām un šo sūdzību pārsūtīja Administratīvajai rajona tiesai".

"Pati sūdzība ir absolūti nepamatota un juridiski analfabētiska, jo visas savas darbības Kotovs pamato ar galējo nepieciešamību un savas darbības attaisno ar to, ka rīkojies kā valsts patriots pēc valsts amatpersonu aicinājuma," pauž Bružuks. "Uzskatu, ka visa šī Kotova izrāde ir tikai sava tēla veidošana, kas var interesēt attiecīgi tikai kreisi noskaņotos vēlētājus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!