Ceturtdien parededzēts atklāt valsts saišu un elektronisko pakalpojumu portālu www.latvija.lv, kur paredzēts nodrošināt Latvijas un ārvalstu iedzīvotājiem centralizētu piekļuvi Latvijas valsts iestāžu un pašvaldību tīmekļa resursiem un elektroniskajiem pakalpojumiem.
Portālā vienuviet apkopoti dažādu valsts institūciju sniegtie elektroniskie pakalpojumi, turklāt pēc droša elektroniska paraksta ieviešanas palielināsies pakalpojumu skaits, kurus iedzīvotāji un uzņēmumi varēs saņemt elektroniski, norāda Īpašu uzdevumu ministrija Elektroniskās pārvaldes lietās.

Pamatinformācija portālā būs pieejama latviešu, krievu, angļu, franču un vācu valodā. Portāla attīstības gaitā plānots paplašināt informācijas apjomu, pievienojot saites arī uz Latvijas uzņēmumu un privātā sektora mājaslapām, lai aptvertu visas lietotājus interesējošas jomas.

Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš norādījis, ka jaunais portāls ir sava veida valsts vizītkarte, kas "apliecina tās institūciju pieejamību un atvērtību gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotājiem."

Portālu veidojis Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts. Dizaina izstrādātājs: interneta risinājumu aģentūra "Mediaparks", tehnoloģiskais risinājums: SIA "RIX Technologies". Portāla izveide līdzfinansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!