Dopinga lietošanā pieķertais daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs amerikāņu riteņbraucējs Floids Lendiss otrdien paziņoja, ka viņam ņemto analīžu pārbaudēs tika pieļauti rupji pārkāpumi.
Lendiss arī apšauba, ka procesa laikā tika ievērots anonimitātes princips.

"Neparastie apstākļi tikai norāda, ka ar pārbaudēm notikušas dīvainas lietas," radiostacijai BBC teica Lendiss. "Redzēsiet, ka viņi rupji pārkāpuši noteikumus un viņu atrunas ir nožēlojamas."

"Publiska pazemošana, kas uzsākta pret mani, ir viņu procesa noteikumu pārkāpšana, un viņu atrunas nav pieņemamas," piebilst 30 gadus vecais sportists. "Es jums pierādīšu un demonstrēšu, ka laboratorijas cilvēki šajā lietā nav bijuši objektīvi. "Man ir pierādījumi tam, ka saistībā ar [analīžu] numuriem viņu rīcībā bija arī sportistu vārdi."

Tāpat Lendiss veltīja bargu kritiku Starptautiskai Riteņbraukšanas savienībai (UCI), kas pirms B proves rezultātu paziņošanas atklāja viņa saistību ar dopinga lietošanu.

Tomēr UCI prezidents Pats Makveids noliedza viņa vadītās organizācijas vainu. "Tā bija viņa komanda, kas paziņoja viņa vārdu, nevis UCI."

Makveids arī norādīja, ka viņa rīcībā nav informācijas par kaut kādiem pārkāpumiem Parīzes laboratorijā veiktajās pārbaudēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!