Ģenerālprokuratūra "Kempmayer Media Latvia" (KML) valdes loceklim Jānim Svārpstonam piemērojusi drošības līdzekli - aizliegumu pildīt noteikta amata, proti, KML valdes locekļa, pienākumus, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Dzintra Vītoliņa.
Svārpstonam ir uzrādīta apsūdzība par KML valdes locekļa pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pilnvaru pārsniegšanu.

Prokurors uzskatīja, ka Svārpstons arī turpmāk varētu neievērot likumu, tāpēc procesa virzītājs nolēma piemērot drošības līdzekli - aizliegt pildīt noteikta amata pienākumus.

Svārpstonas portālam "Delfi" norādīja, ka prokuratūra ar savu lēmumu apdraud Stokholmas starptautiskās tirdzniecības palātas šķīrējtiesas sprieduma izpildi, ko KML gatavs izdarīt jau līdz šī gada beigām.

Svārpstonas šādu prokurora rīcību uzskata par apzinātu sprieduma izpildes bloķēšanu, jo viņš ir vienīgā KML amatpersona Latvija, kas var pieņemt lēmumu par sprieduma tehnisko izpildi no KML puses un atmaksāt naudu valstij piederošajam uzņēmumam DLRTC.

"Manis kā KML valdes locekļa rupju "nocelšanu no trases" šādā brīdī vērtēju ka prokuratūras apzinātu sabotāžu un vēlēšanos nepieļaut lietas visloģiskāko risinājumu - sprieduma izpildi," portālam "Delfi" komentēja Svārpstonas.

Svārpstonas izplatītajā paziņojumā norādīja, ka "acīmredzot šai lietai jau no paša sākuma ir bijis pavisam cits mērķus un kādam joprojām ir izdevīgi uzturēt spriedzi šajā jautājumā."

Jau ziņots, ka ģenerālprokuratūra tā dēvētajā "digitālās televīzijas" krimināllietā nolēma saukt pie atbildības bijušo SIA "Kempmayer Media Latvia" valdes locekli Andreju Zabecki un Jāni Svārpstonu, advokātus Mārtiņu Kvēpu un Jāni Lozi, kā arī uzņēmēju Uldi Kokinu.

Šīs personas apsūdzētas par to, ka laikā no 2001.gada jūlija līdz 2002.gada novembrim ar viltu ieguva iespēju 2002. gada 14. novembrī noslēgt līguma par digitālās televīzijas izveidošanu Latvijā ar "Kempmayer Media Limited" (KML).

Viņi rīkojās kopīgi ar šajā lietā iepriekš apsūdzētajiem akciju sabiedrības "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" (DLRTC) ģenerāldirektoru Guntaru Spundi, valsts akciju sabiedrības "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) ģenerāldirektoru Māri Pauderu un "VP Partneri" direktoru Valdi Purvinski.

Attiecībā par Jāni Lozi un Mārtiņu Kvēpu prokurors secinājis, ka viņi šajā lietā nav bijuši advokāti, jo nav darbojušies Latvijas Advokatūras likumā noteiktajā veidā un kārtībā.

Septembrī Stokholmas Starptautiskās tirdzniecības palātas šķīrējtiesa atzina par spēkā neesošu līgumu ar "Kempmayer Media Limited" ("Kempmayer") par digitālās televīzijas ieviešanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!