Lai gan privatizācija Latvijā tuvojas beigām, Privatizācijas aģentūras (PA) padome piektdien nolēma būtiski palielināt PA padomes un valdes locekļu algas, kas turpmāk būs lielākas par Valsts prezidenta, premjera, ministru un Saeimas deputātu algām.
PA valdes loceklis Mihails Pietkevičs (Tautas partija) portālam "Delfi" apstiprināja, PA padome, ņemot vērā PA 2006.gada veiksmīgās darbības rezultātus, piektdien nolēma paaugstināt algas valdes un padomes locekļiem.

Līdz šim PA valdes priekšsēdētājs Arturs Grants mēnesī saņēma 2000 latu lielu algu, bet turpmāk tā viņam būs 3000 latu liela. PA valdes locekļi līdz šim saņēma 1800 latu algu, bet turpmāk viņi saņems 2700 latus mēnesī. PA padomes priekšsēdētājs līdz šim esot saņēmis aptuveni 400 latus, bet padomes locekļi ap 300 latiem, turpmāk padomes priekšsēdētājs varētu saņemt 600 latu lielu algu, bet padomes locekļi – 450 latu lielas algas, stāstīja Pietkevičs.

PA padome arī piektdien nolēma, ka PA valdes locekļi par pērnā gada labajiem rezultātiem saņems prēmijas trīs mēnešalgu apmērā.

Jaunās algas PA valdes un padomes locekļiem stāsies spēkā pēc tam, kad akcionāru pilnsapulcē tiks apstiprināts PA pagājušā gada darbības pārskats.

Pietkevičs atzina, ka situācija nav normāla, ja valsts uzņēmējsabiedrībā valdes locekļi pelna vairāk nekā Valsts prezidents un citas valsts augstākās amatpersonas, taču uzskata, ka PA rīkojas korekti, jo būtiski algas aģentūrā neesot paaugstinātas pēdējos trīs gadus, turklāt esot jāņem vērā, ka PA ir valsts kapitāldaļu turētāji, piemēram, tādos uzņēmumos kā "Lattelecom", kur arī valdes locekļi saņemot atbilstošu atalgojumu.

Pietkevičs jaunās PA valdes locekļu algas nodēvēja par "zemākajām no vidējām valdes locekļu algām valsts uzņēmējsabiedrībās". "Šis atalgojums nav pat tuvu no lielākajiem, lai paskatās 'Latvenergo', "Valsts nekustamo īpašumu", "Latvijas dzelzceļa" un citu līdzīgu uzņēmējsabiedrību valdes locekļu atalgojumu," sacīja Pietkevičs, norādot, ka "darbs PA arī paņem daudz laika'.

Viņš pauda viedokli, ka valdībai vajadzētu sakārtot atalgojuma jautājumu, lai turpmāk nebūtu tā, ka Valsts augstākās amatpersonas saņem mazākas algas, nekā valsts uzņēmējsabiedrībās strādājošie.

Jau vēstīts, ka valdība pēc inflācijas apkarošanas plāna pieņemšanas nolēma, ka šogad vēl nepaaugstinās Ministru kabineta locekļu algas, premjera atalgojums šogad vēl būs 2162 lati mēnesī, bet ministru atalgojums - 1944 lati pirms nodokļu nomaksas. Valsts prezidentes Vairas Vīķes – Freibergas alga ir aptuveni 2400 lati, savukārt Saeimas deputātu algas šogad palielinājušās – no 912 latiem līdz 1120 latiem mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!