Sestdien Ādažos tiks atklāts jauns, sertificēts privātais lidlauks, kurā varēs vienlaicīgi uzturēties aptuveni 60 privāto, mazo lidmašīnu, informēja SIA "Avio Rīga" valdes loceklis Andris Sirsniņš.
Kopējā lidlauka platība ir 17 hektāri. Lidmašīnu īpašniekiem būs iespējams gan nomāt angārus, gan iegādāties tos savā īpašumā, tādēļ svarīgs vietas izvēles faktors bija Rīgas tuvums, jo tieši galvaspilsētā pēdējā laikā ir novērojami jauni lidot gribētāji.

Lidlauka īpašnieks ir 2005.gadā dibinātais uzņēmums SIA "Avio Rīga", kas Latvijā aizsācis ultravieglo lidmašīnu kustību. Ultravieglās lidmašīnas ir divvietīgas lidmašīnas, kura pilna masa nepārsniedz 550 kilogramus.

2006.gadā tika dibināts SIA "Avio Rīga" meitas uzņēmums SIA "Avio Forma", kas nodarbojas ar ultravieglo lidmašīnu ražošanu un eksportu.

SIA "Avio Rīga" valdes loceklis Edvīns Vansovičs uzsver – "tā kā mūsu bizness ir pilotu apmācība, ultravieglo lidmašīnu tirdzniecība un ražošana, tad lidlauks ir loģisks solis mūsu tālākajā attīstībā un kvalitatīva servisa nodrošināšanai mūsu esošajiem un potenciālajiem klientiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!