Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) jau nākamnedēļ varētu paziņot par spīkera amata atstāšanu un deputāta mandāta nolikšanu.
Emsis sacīja, ka pats lēmumu jau ir pieņēmis, taču vēl par to grib konsultēties ar koalīcijas partneriem.

Emsim pirmdien paredzēta tikšanās ar premjeru Aigaru Kalvīti ( TP), un jautājums par Saeimas spīkera tālāko rīcību tiks izskatīts arī ZZS valdē.

Aģentūras LETA veiktā aptauja liecina, ka nevienam koalīcijas partnerim nebūtu iebildumu, ja arī turpmāk Saeimas priekšsēdētāja amats atrastos Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārziņā.

Neoficiāla informācija liecina, ka uz amatu varētu pretendēt izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža (ZZS), kas varētu notikt tikai gadījumā, ja valdībā notiks kādas izmaiņas.

Pretendentu vidū tiek minēts arī ZZS ietilpstošās "Lavijai un Ventspilij" deputāts Gundars Daudze, kā arī neoficiāli ir izskanējis ZZS Saeimas frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa vārds.

Jau ziņots, ka Emsis vakar, pēc liecību sniegšanas prokuratūrā, paziņoja, ka ir gatavs atstāt amatu, jo pār viņu mestā aizdomu ēna krīt pār visu valsti.

Vairākums Saeimā pārstāvēto partiju vakar pauda atbalstu Emša paustajai gatavībai atstāt amatu un nolikt deputāta mandātu. Tomēr viņa pārstāvētās ZZS vadība uzskata, ka Emsim būtu jāturpina darbs.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka Emša turpmākajai rīcībai ir jābūt atbildīgai un valsts interesēm atbilstošai, jo notikušais met aizdomu ēnu uz Saeimas priekšsēdētāja reputāciju un prasa nopietnu izvērtējumu ZZS vadībā, koalīcijas padomē un Saeimā.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) par Emša nodomu, savos komentāros bija atturīgs un sīkākus komentārus premjers par šo situāciju sniegs tikai tad, kad būs pats ticies ar Saeimas priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!